Știri

FCM Câmpina s-a salvat!

Dan Ştefan Chiţu – Marian Oprişan 1-0

Dinamo II Bucureşti – FCM Câmpina 1-2 (1-1)
Stad. “Florea Dumitrache”. Spectatori: circa 100.Marcatori: Păun (10)/ Enache (36), Ene (86).
Dinamo II: Vlad – Manu, Grigore, Diabate, Moise – Torje, Bucşă (cpt, 46 Pastor), G. Marcu, Attoukora (68 Predescu) – Păun, Lemnaru (55 Damaschin). Antrenor: Emil Ursu.
FCM Câmpina: Mindileac – Ţiclea, A. Marcu, Vodiţă, Cristea (cpt) – Păştin (76 Ene), Jecu, Aristan (87 Ekwalla), Avram – Enache, Lădaru (60 Bica). Antrenori: Petre Gigiu (principal), Cristian Dumitru (secund).
Arbitri: Robert Dumitru (Braşov) – Marcel Savaniu (Sibiu), Daniel Burloiu (Galaţi) – Dan Burcă (Mangalia).Observator FRF: Vasile Filimon (Bucureşti).

Fără Marian Dragomir şi Costel Ilie accidentaţi, fără Floricel exclus din lot din motive disciplinare, Asaf Pahima, căruia i-a fost reziliat contractul joi, fără Marius Tudor, trimis la echipa de juniori, Municipalul câmpinean s-a prezentat la Bucureşti, în faţa “satelitului” dinamoviştilor cu gândul să dea lovitura. Ceea ce nu numai că le-a reuşit, dar – graţie jocului rezultatelor, care altădată au fost defavorabile trupei lui Chiţu – chiar le asigură într-o proporţie însemnată menţinerea în eşalonul secund. Pentru că în vreme ce Municipalul câmpinean a câştigat la Dinamo II, în schimb, CSM Focşani a pierdut pe teren propriu cu Progresul şi a rămas fără antrenorul Gică Mihali, iar Inter Gaz a fost învinsă la limită la Tulcea.Câmpinenii – însoţiţi la Bucureşti şi de preşedintele Dan Ştefan Chiţu – au început modest partida, primind gol la prima acţiune a bucureştenilor. La presiunea antrenorului Petre Gigiu, dar mai ales a preşedintelui Chiţu, echipierii Municipalului s-au apropiat tot mai periculos de poartă, reuşind să restabilească egalitatea prin Enache, cu nouă minute înainte de pauză.Repriza secundă s-a jucat mai mult cu urechile pe telefoane, de unde se aflau rezultatele pe terenurile contracandidatelor. Pe teren, jocul a intrat într-o lentoare din partea ambelor părţi, până spre final, atunci când Daniel Ene, inspirat introdus în teren de această dată de Gigiu, a reuşit să aducă victoria şi, practic, salvarea de la retrogradare.La finalul partidei, după aflarea rezultatelor, antrenorul Municipalului câmpinean Petre Gigiu a declarat: „Sunt mulţumit pentru că am dovedit că putem forma un grup unit, care să treacă peste presiuni, momente mai puţin fericite şi toate problemele care au fost. Sincer vă spun că atunci când am preluat echipa, nu credeam că o vom scoate la capăt şi că vom scăpa de griji chiar cu două etape înainte de finalul campionatului. Cred că această salvare spune multe, mai ales că punctele foarte importante au fost cele obţinute în deplasare – la Inter Gaz, Săcele, Braşov şi Dinamo II“.
Dan Ştefan Chiţu – Marian Oprişan 1-0
Dincolo de îndeplinirea obiectivului formaţiei fanion a municipiului Câmpina, victoria obţinută la Bucureşti are şi o altă semnificaţie. Este victoria preşedintelui FCM Câmpina, Dan Ştefan Chiţu, asupra omului care s-a implicat în totalitate şi conduce practic echipa CSM Focşani, este vorba de Marian Oprişan. Acesta a contrat în permanenţă echipa câmpineană, a încercat să-i stimuleze pe adversarii Municipalului, promiţând în stânga şi-n dreapta că va salva pe CSM Focşani de la retrogradare. Marian Oprişan este angrenat şi în campania electorală, candidând la obţinerea unui nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea. Cu toate influenţele sale, în ciuda banilor grei pe care Oprişan i-a cheltuit, preşedintele Dan Ştefan Chiţu este cel care a câştigat finalmente, asigurându-şi astfel menţinrea în eşalonul secund a formaţiei pe care o patronează. De altfel, ratarea obiectivului de către formaţia vrânceană s-a şi soldat cu prima victimă, antrenorul Gică Mihali dându-şi demisia, imediat după jocul pierdut pe teren propriu – scor 2-3 – în faţa echipei Progresul Bucureşti. Şi asta în vreme ce la Câmpina e sărbătoare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare