Știri

Exerciţiu de alarmare publică

În conformitate cu prevederile Legii nr. 481 / 2004 privind protecţia civilă – republicată , O.M.A.I. nr. 1259 /2006 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi asigurarea activităţii de înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă , în ziua de  07 mai 2014, între orele 10.00 – 14.00, în municipiul Câmpina se va desfăşura un  exerciţiu de alarmare publică. 
În cadrul acestui exerciţiu se vor verifica echipamentele specifice, existente la nivelul municipiului Câmpina, pentru executarea înştiinţării, avertizării şi alarmării populaţiei, respectiv sirenele electronice în sistem centralizat şi sirenele electrice de la operatorii economici 
Având în vedere că este doar un execițiu de alarmare publică, dar şi pentru a nu exista anumite probleme, rugăm cetăţenii municipiului Câmpina să nu intre în panică şi să respecte indicațiile organelor de ordine publică.
Semnalul de alarmare „ALARMĂ LA DEZASTRE” se va da pe data de  07 mai 2014, în jurul orelor 11.30 și se compune din 5 sunete ( impulsuri ) a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
Semnalul de „ÎNCETAREA ALARMEI”   se va da în jurul orelor 12.00 şi constă dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu o durată de 2 minute.
Participanți: Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Câmpina,  Poliția municipiului Câmpina, Poliția Locală Câmpina, Detaşamentul de pompieri Câmpina, Serviciul de Ambulanţă Câmpina cât și instituții și operatori economici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare