Știri

EVENIMENT SPORTIV DE AMPLOARE LA BAZINUL DE ÎNOT DIN CÂMPINA

Concursul de înot Masters 25+ Memorial “Fridirich Schwing”, ediţia a III-a
La sfârşitul săptămânii trecute, Câmpina a fost gazda unui eveniment sportiv deosebit, eveniment care ia amploare de la an la an, bucurându-se de un succes remarcabil. Concursul de înot Masters 25+ Memorial “Fridirich Schwing”, ediţia a III-a, a fost organizat de către A.C.S. Contratimp şi Asociaţia Pro Câmpina, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local şi S.C. Gercom Business, administrator al Bazinului Didactic din municipiu, locul în care s-a desfăşurat evenimentul. 
Înotul masters este o ramură a nataţiei care se adresează adulţilor care practică acest sport în mod regulat, atât în regim de competiţie, cât şi recreaţional, într-un cadru organizat. 
Concursul a avut două etape, desfăşurate sâmbătă şi duminică, 14 şi 15 martie şi a reunit 109 sportivi de la diferite cluburi din ţară: Toma’s Ploieşti, BSC Bucureşti, Reşiţa 07, Tribeach Braşov, Luna Braşov, Aqua Nova Galaţi, Fun Swim Bucureşti, Aqua Masters Baia Mare, Contratimp Câmpina, Petrolul Ploieşti, Masters Timişoara şi Swimming Team Bucureşti.

În afara  acestora au mai participat foarte mulţi amatori, iubitori ai înotului din toată ţara, prezenţi la mai toate reuniunile de masters, între care şi un competitor din Australia, gălăţean la origine, dar şi persoane cu vârste de peste 80 ani, printre care s-a numărat şi Anca Mitrofan. 
Din Câmpina s-au înscris doar cinci participanţi, dintre care trei sunt antrenori ai cluburilor de înot. De la eveniment nu au lipsit nume mari ale înotului românesc: Carmen Herea, antrenori emeriţi si maeştri emeriţi ai sportului precum Anca Pătrăşcoiu, Carmen Bunaciu, Tamara Costache şi Dragoş Coman, Laurenţiu Nicolescu, director DJTS Prahova, care au răspuns prezent şi cu alte ocazii la invitaţiile venite din partea Asociaţiei Pro Câmpina.
Deschiderea a fost făcută de Octavian Postolache, antrenorul de la A.C.S. Contratimp, Marian Petcu, cumnatul lui Fridirich Schwing, Felix Manta şi Irinel Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Pro Câmpina. A fost ţinut şi un moment de reculegere în memoria celui care a fost Fridirich Schwing, iar înainte de startul propriu-zis al concursului, toţi participanţii au fost imortalizaţi într-o fotografie de grup.
S-a înotat individual, folosindu-se patru procedee: craul, spate, bras, fluture, masculin şi feminin, pe categorii de vârstă şi ştafeta 4/25 m pe sub apă, 4/50m liber şi 4/50m mixt, acordându-se în total 432 de medalii. În cadrul celor patru probe individuale s-au acordat 270 de medalii (aur, argint şi bronz).
Lista completă a câştigătorilor, la fiecare procedeu şi categorie de vârstă, poate fi gasită pe site-ul www.procampina.org.
Din partea familiei s-a acordat trofeul “Fridirich Schwing” şi s-a făcut premierea unor foşti sportivi antrenaţi de cel în memoria căruia a fost organizat evenimentul.
Sâmbătă seară a avut loc o cina festivă deosebită la un restaurant din oraş.
Concursul a fost finanţat parțial din fonduri private asigurate de sponsorul Tinmar Bucureşti şi a beneficiat de sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Câmpina, fiind prima competiţie din Calendarul Masters şi Ape Deschise 2015 al FRNMP.
Impresiile de după
„Este prima mea participare în concurs. Am fost şi anul trecut, dar nu am concurat. Este foarte frumos, tot evenimentul e deosebit. Îmi place foarte mult cum este organizat şi mai important decât atât, există foarte mulţi oameni frumoşi. Întâlnim prieteni, foarte mulţi prieteni vechi, ne facem şi prieteni noi, aproape că rămâne competiţia pe locul al doilea”. – Carmen Herea, campioană europeană la nataţie.
„Prima zi de concurs a fost excelentă. Nu o spun eu, o spun participanţii. A fost o întrunire în număr mare. În general, în competiţiile de Masters, participanţii nu sunt atât de numeroşi. Foarte mulţi independenţi, foarte mulţi amatori, în jur de 20, foarte multe cluburi prezente. În apă ne-am distrat efectiv! De fapt, de asta ne întâlnim, ca să ne distrăm, să ne mişcăm, să ne simţim bine. Au venit foşti înotători, mulţi participanţi care nu au mai înotat în competiţiile de Masters. Fridirich a fost antrenorul meu, pentru el fac toate acestea, pentru faptul că m-a crescut şi m-a îndrumat către acest sport şi o să fac o tradiţie din acest concurs, fiind deja la a III-a ediţie. Pentru Câmpina înseamnă, în primul rând, un turism sportiv. Ar trebui să luăm în calcul că au fost în jur de 120 de persoane care au venit însoţite, s-au cazat pentru două zile în Câmpina, au consumat în Câmpina, deci există turism sportiv pe care ar trebui să-l promovăm”. – Octavian Postolache, antrenor A.C.S. Contratimp
„Este o bucurie să fiu aici, printre voi. Organizarea este foarte bună şi să fiţi sănătoşi ca să puteţi continua. Aceste concursuri sunt un prilej de bucurie, pentru că ne revedem, stăm împreună, socializăm, mai depănăm amintiri şi ne facem prieteni noi”.  – Carmen Bunaciu, prima sportivă din România care a câştigat o medalie la un campionat mondial de înot.
Andreea Ştefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare