Știri

Editorial

JURNALUL UNEI RÎME
   
O cucoană, îmi pare rău, dar nu pot să-i spun o doamnă, îşi exprimă fundamentala silă faţă de români, care ar trăi ca nişte rîme. Cucoana este sora infractorului Adrian Năstase şi a trăit, ca şi el, în cele mai dulci avantaje ale nomenclaturismului de dinainte şi mai ales de după 1989. Ar fi vrut pesemne ca românii să facă un fel de revoluţie pentru a-i elibera frăţiorul de la puşcăria la care l-a condamnat odioasa justiţie a lui Băsescu. Este unul dintre simptomele ţoapei parvenite de totdeauna: îi consideră pe ceilalţi sub-oameni, îi coboară la nivelul zoologic. Atenţie, toate analizele regimurilor criminale fascist şi comunist, mai precis a propagandei împotriva „duşmanilor” de rasă ori de clasă, arată că primul pas înainte de trecerea la exterminarea fizică a acestora este coborârea lor în zoologic. Fără să vrea, dînd glas la mînie subconştientului frustrat că nu mai deţine puterea totală, ţaţa Barb a dezvăluit limpede, pentru cine vrea să vadă, impulsurile cezarice, absolutiste ale „filozofiei” dumisale de viaţă, (şi a regimului anvizajat de ilustrul său frate, desigur) aruncînd cuvinte infame împotriva ţării pe care a supt-o de averi şi a poporului, ameninţîndu-ne că va părăsi patria. Mare pierdere, ce să zic… Să observaţi un lucru: că toţi oamenii care înseamnă realmente ceva pentru această ţară vorbesc despre ea cu tristeţe reţinută, melancolică îngăduinţă, exasperare îndurerată şi critică faţă de prea multele ei derapaje şi defecte. Numai venitúrile, „noua clasă” de jigodii şi vedete mîloase aduse de viitura istoriei în prim planul realităţii româneşti vorbesc despre poporul român fie în laude obscene, fie cu o scîrbă invincibilă, două atitudini după care, cred eu, poţi recunoaşte din avion jigodia naţională.

Sigur că dna. Barb (scuzaţi!) nu ne spune că pe spinarea acestor rîme şi-a făcut ilustrul său frate incredibila avere. Sigur că televiziunile care cotizează imens şi intens la procesul de idiotizare naţională au încercat să-l transforme pe infractorul proaspăt eliberat în erou naţional. Dar nici isterica doamnă, nici instituţiile de propagandă pixelică nu explică o nedumerire pe care orice rîmă cumsecade nu se poate opri să nu şi-o exprime: de unde oare a adunat dl. Năstase această avere sfruntată? Ca de obicei – ştiţi vorba ceea: ai grijă ce-ţi doreşti, că s-ar putea să se împlinească – vorbele spun mai mult decât dorim noi: stimată doamnă, ferească dumnezeu ca poporul român să iasă din stadiul de râmă, pentru că atunci chiar că oameni ca dvs şi toată şleahta de profitori pe care regimul iliescian i-a înţepenit la conducerea României sub o falsă rotativă „democratică” ar zbura în cele patru vânturi! Se mai vede foarte bine din această arogantă injurie care este punctul care îi doare cel mai tare pe aceşti nimeni ai istoriei recente: justiţia. Asta îi scoate din minţi: faptul că justiţia nu mai răspunde la telefon şi mai saltă din cînd în cînd şi dintre „intuşabili”. Pentru Năstase şi clanul lui nu pedeapsa, derizorie în sine, cît umilinţa de a da seamă au fost imposibil de îndurat, de aici umilinţa ţaţei în chestiune. Sigur că, după principiul infailibil comunist: noi nu pierdem niciodată, maşinăria de propagandă încearcă acum să transforme înfrîngerea într-o victorie, vopsindu-l pe Năstase într-un martir, calitate în care va fi mult mai de folos „cauzei” decît în cea de lider de partid. Neamul care iubeşte foarte mult puşcăriaşii şi puşcăriabilii, cum s-a văzut clar şi la ultimele alegeri, îl poate accepta pe Năstase din nou ca prim ministru. N-ar fi o mare surpriză, sau suntem rîme doar pentru că ne-am bucurat – recunosc-  cînd arogantul (e boală de familie se vede) a fost băgat la zdup? Rîma este un animăluţ simpatic şi foarte util pentru că afînează pămîntul, grădinarii ştiu asta. Personal, mă simt onorat să fiu făcut rîmă de doamna Barb.  Nu voi mai fi rîmă în momentul în care voi începe să admir oameni ca cei din familia (în sensul larg al cuvîntului) Năstase, care s-au descurcat.

P.S. Cum este şi dl. Ponta, pupilul sus-numitului, un fel de caricatură neizbutită a sa, pe care noi rîmele tot plagiator îl considerăm. Şi mincinos.
Christian CRĂCIUN 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare