Știri

Echipierii Municipalului s-au reunit cu gânduri mari

Joi, 10 ianuarie, la stadionul „Poiana” a avut loc reunirea lotului formaţiei FCM Câmpina înaintea unei perioade extrem de dificile înaintea începerii returului ediţiei 2007 – 2008. Sub un soare plăcut, 16 jucători au răspuns prezent la chemarea antrenorilor Imilian Şerbănică şi Cristian Dumitru, alţi câţiva jucători fiind „învoiţi”. De asemenea, la reunirea lotului a fost prezent şi directorul sportiv al clubului fanion al municipiului Câmpina, Dragoş Chiţu, nimeni altul decât fiul preşedintelui Dan Ştefan Chiţu. Jucătorii au efectuat o mişcare uşoară, următoarele zile desfăşurându-se antrenamente lejere de acomodare la efort, după care ritmul antrenamentelor se va intensifica.Sâmbătă, 19 ianuarie, va avea loc o primă partidă de verificare, prilej cu care vor fi testaţi mai mulţi jucători aflaţi în probe, după care miercuri, 23 ianuarie se va intra într-un stagiu de pregătire centralizată, stagiu care se va desfăşura – ca de obicei – la hotelul „Muntenia” din centrul localităţii.
Plecări… Sosiri…
Conducerea tehnică şi administrativă a clubului câmpinean pare a renunţa la câţiva jucători, printre care Lucian Bica, Bogdan Petre, Marius Tudor, Săndei şi Otniel Sighiartău. La aceştia se adaugă Răzvan Ghidia şi Ionuţ Enache, jucători care sunt suspendaţi de club până la finele lunii februarie a acestui an, după incidentele petrecute în sânul echipei după plecarea fostului antrenor, Ştefan Nanu.În schimb, surprinzător faţă de alţi ani, foarte mulţi jucători se află în probe la Municipal. Printre aceştia se numără Alin Marcu (20 ani, atacant, Progresul Bucureşti), Florin Geană (19 ani, fundaş şi mijlocaş central, Progresul Bucureşti), Ionuţ Stârpici (18 ani, atacant, Progresul Bucureşti), Adrian
Vişan (19 ani, fundaş dreapta, AS Vălenii de Munte). La o zi după reunirea lotului, la Câmpina au mai sosit Daniel Ene (20 ani, atacant) şi Bogdan Marciuc (20 ani, fundaş central), ambii de la Dunărea Giurgiu.
Eduard Bica, la Naţională
Unul dintre puţinii absenţi motivaţi de la reunirea lotului Municipalului câmpinean a fost atacantul Edaurd Bica. Tânărul jucător, care a fost la un pas de a renunţa la fotbal în vara anului trecut, a fost selecţionat în echipa naţională UEFA 90, formaţie antrenată de Adrian Văsâi. Din 8 ianuarie, lotul UEFA 90 se află în cantonament la Mogoşoaia, iar în perioada 12 – 18 ianuarie, această reprezentativă se va afla într-un alt stagiu de pregătire în Israel, în primăvară urmând a participa la campania de calificare pentru Campionatul European, ceea ce va însemna deplasări în Italia şi Portugalia.
Schimb Tudor – Defta?
Antrenorul Imilian Şerbănică şi-l doreşte foarte mult în noul lot pe Florin Defta, actualmente echipier al formaţiei Tricolorul Breaza, pe care l-a pregătit în vremea în care antrena la Giurgiu. În urma unei discuţii între preşedinţii Chiţu şi Anghelache, una dintre variantele vehiculate este un schimb de jucători Octavian Tudor contra Florin Defta. Acest schimb de jucători nu a fost încă definitivat, singura problemă părând a fi dorinţa lui Octavian Tudor.
Revine Marius Dumitru?
Unul din compartimentele cu mari carenţe în turul actualei ediţii de campionat a fost cel ofensiv, acolo unde antrenorul Şerbănică nu a fost întotdeauna mulţumit de randamentul elevilor săi. Tocmai din acest motiv se caută soluţii, iar una dintre acestea pare a fi chiar revenirea lui Marius Dumitru. Plecat în vară de la Municipal, Dumitru a evoluat în toamnă pentru divizionara „C” Rocar Bucureşti, formaţie pentru care a marcat mai multe goluri.
Portar din Germania
Alături de Daniel Mihai şi Bogdan Plachta la reunirea lotului a apărut şi un al treilea portar – Eduard Schweffer. În vârstă de 31 de ani, Schweffer a evoluat ultima oară la formaţia de amatori a clubului FC Saarbrucken, în vreme ce ultimul club din ţară la care a evoluat a fost FC Baia Mare.
Cursaru, dorit, dar…
Nimeni nu a negat o serie de tratative purtate între conducerea clubului câmpinean şi diriguitorii „bancarilor” de la Progresul Bucureşti. În afara mai multor jucători tineri, Chiţu şi Şerbănică ar putea să-i convingă să vină la gruparea fanion a Câmpinei pe trei jucători cu nume – mijlocaşul Alin Ilin, atacanţii Claudiu Drăgan şi Cătălin Cursaru. Toţi cei trei jucători au fost puşi pe liber de Basarab Panduru, singura problemă fiind că fiecare are un contract de nivelul primei ligi din punct de vedere financiar. Ceea ce pentru gruparea câmpineană este o problemă! Totuşi, chestionat asupra acestui subiect, antrenorul Imilian Şerbănică a declarat: „Cătălin Cursaru este pe lista noastră, ni-l dorim, dar rămâne să ne şi înţelegem cu el din punct de vedere financiar”.
Filiera braşoveană
O serie de alte tratative s-au purtat cu diriguitorii grupării FC Braşov, câmpinenii intenţionând să transfere trei jucători braşoveni, împrumutaţi actualmente la FC Săcele. Este vorba despre fundaşul Benga, mijlocaşul Stegaru şi atacantul Vasiliu.
Şerbănică: „Cred că putem evita retrogradarea!”
În timp ce jucătorii Municipalului făceau cunoştinţă cu zăpada de pe arena „Poiana”, antrenorul Imilian Şerbănică dădea primele declaraţii din acest an. Un an extrem de greu. „Vreau să ne bazăm pe un lot de minim 22 de jucători. Cred că unul dintre cele mai mari câştiguri este aducerea unor jucători tineri de la Progresul Bucureşti şi de la Dunărea Giurgiu. Este vorba despre Stârpici, Marcu, Marciuc, Ene şi Florin Geană, despre care eu cred că va fi jucătorul surpriză al returului. Din lotul cu care vom aborda returul sper să facă parte doi-trei juniori, doi portari şi 16-17 jucători. Deocamdată mai avem nevoie de jucători, cam câte unul pentru fiecare compartiment, dar la intrarea în cantonamentul centralizat, la 23 ianuarie, sper să avem lotul finalizat într-o proporţie cât mai aproape de 100%. Vom avea două antrenamente zilnice, iar în cantonamentul centralizat sper să putem beneficia de o medicamentaţie corespunzătoare, cu susţinătoare de efort. Ne vom pregăti pe plan local pentru că aici sunt condiţii foarte bune şi, oricum, eu nu sunt adeptul turneelor. Eu sper să ne atingem obiectivul de menţinere în eşalonul secund şi cred că putem evita retrogradarea. Pentru mine, personal, ar fi un lucru extraordinar!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare