Știri

Duminica alegerilor – o zi liniştită?!

Chiar în ziua Sfântului Nicolae, românii au fost chemaţi la urne pentru a-şi alege preşedintele pentru următorii cinci ani. Câmpina nu a făcut excepţie, iar locuitorii urbei noastre au ieşit în număr mare, cel mai mare din istoria recentă a localităţii. Încă de la primele ore ale dimineţii s-a conturat o prezenţă la vot superioară celei din primul tur, de acum două săptămâni. Diferenţa a crescut constant cu fiecare oră, ajungând ca la închiderea secţiilor de votare să-şi exercite dreptul de vot cu peste 1.200 de câmpineni mai mulţi faţă de primul scrutin al acestor alegeri prezidenţiale. În ciuda aglomeraţiei, la Câmpina nu au existat probleme majore. Poate cele mai delicate situaţii au fost în cartierul Voila, acolo unde cele două principale formaţiuni politice aflate în cursă s-au acuzat reciproc de faptul că au dus oameni la vot cu maşinile şi le-au oferit diverse pachete, cadouri sau chiar bani. În cele din urmă nu s-a dovedit nimic, iar în ciuda numeroaselor raiduri ale Poliţiei, ale deselor legitimări în zonă, au rămas doar suspiciunile….

Probleme doar în localităţile vecine
Dacă în Câmpina a fost linişte, în schimb, în mai multe comune din jurul municipiului au apărut destule probleme. Astfel, la Proviţa de Sus, la secţiile 596 şi 597, din cele 51 de cereri pentru urna mobilă au mai rămas doar… 13, după ce reprezentanţii PSD au contestat multe dintre solicitări, pentru simplul motiv că nu aveau anexate adeverinţele medicale impuse de lege. În întreaga tevatură creată, primarul comunei Proviţa de Sus, Elena Cosmoiu, dorind să ajungă în viteză maximă la secţiile de votare respective, a apăsat mai mult decât era nevoie pedala de acceleraţie şi a fost implicată într-un incident rutier. Elena Cosmoiu a lovit un cal, aflat pe carosabil! Din fericire, doar maşina a fost serios avariată, primarul Elena Cosmoiu continuându-şi restul zilei la volanul autoturismului Primăriei, cu acesta, de altfel, efectuând şi transportul mai multor persoane la şi de la secţiile de votare.

La Proviţa de Jos s-a mai consemnat un incident, poate cel mai grav, un bărbat din Pucheni fiind reţinut de poliţişti după ce a împărţit, chiar în dimineaţa zilei de duminică, mai mulţi fluturaşi denigratori la adresa lui Traian Băsescu.

Şi la Băneşti au fost probleme cu cererile pentru urna mobilă. Tot reprezentantul PSD a sesizat unele inadvertenţe în aceste cereri, pe una dintre ele regăsindu-se chiar o rudă a sa, pe care a reuşit s-o contacteze telefonic şi care a negat că ar fi semnat o astfel de cerere! Cum aproape toate cererile erau completate la calculator, semnele de întrebare au apărut aproape firesc şi mare parte dintre ele au fost anulate, încercându-se astfel să nu se ajungă la o alterare a procesului electoral în aceste localităţi.

La secţia specială nu a mai fost aglomeraţie, dar au fost mulţi ochi!
La secţia specială de la Casa Tineretului au fost foarte mulţi ochi… Este drept că şi alegători mai mulţi decât în urmă cu două săptămâni. De această dată, la secţia specială au venit 840 de persoane, cei mai mulţi fiind bucureşteni, dar şi numeroşi locuitori ai unor comune învecinate, ba chiar şi ai unor judeţe vecine. La fel ca şi la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, în faţa Casei Tineretului s-a aflat un echipaj al Poliţiei Rutiere, care oprea microbuzele şi autobuzele, în vreme ce câţiva elevi de la Şcoala de Poliţie supravegheau chiar intrarea în secţia specială de votare. Alături de ei se mai aflau şi o serie de “civili”, aflaţi “la căldură” în maşini, care aveau grijă să se schimbe la anumite intervale de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare