Știri

Două săli de sport în suferință: la Energetic – cu acoperișul stricat, la Grigorescu – tot cu podeaua învechită

La ultima ședință a Consiliului Local, consilierul Florin Frățilă, președintele Comisiei de cultură, învățământ, sănătate și sport, a atras atenția asupra faptului că la două licee câmpinene sălile de sport nu arată deloc bine, cu toate că au fost alocate de către legislativul municipal fonduri importante pentru repararea și modernizarea lor. Una din sălile de sport puse în discuție este cea de la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”, realizată de Compania Națională de Investiții (structură a Ministerului Dezvoltării), în mai 2004, în ultima parte a mandatului de premier al lui Adrian Năstase. 
Cu puțin înainte de alegerile locale, șeful de la acea vreme al Guvernului României a venit la Câmpina ca să inaugureze această sală de sport, precum și noul sediu al Primăriei Câmpina din fosta Casă cu Grifoni. Constructorul a grăbit finalizarea lucrărilor (presat de vizita premierului Năstase sau de finanțări insuficiente, nu se știe exact nici acum) și, după remedierea unor probleme la etanșarea ferestrelor, a realizat suprafața de joc din scânduri, nu dintr-un parchet special, așa cum s-ar fi așteptat toată lumea. De atunci, de peste 13 ani, podeaua sălii de sport nu a suferit nicio modernizare, iar astăzi a cam început să scârțâie.
Florin Frățilă a subliniat că, încă de la începutul anului, au fost alocate pentru această sală 35.000 de euro, dar nu s-a realizat nicio modernizare cu acești bani, iar, în opinia sa, blocajul este undeva între serviciul ADPP din Primărie și profesorii de sport de la Grigorescu. Aceștia din urmă, susține Frățilă, au fost întrebați la începutul anului  în legătură cu suma necesară pentru modernizarea pardoselii sălii, iar suma avansată a fost de 35-40.000 de euro. Acum, potrivit acelorași profesori, se pare că, dacă se schimbă actuala podea, banii nu ajung pentru realizarea unei suprafețe de joc conform standardelor în vigoare, astfel încât pe ea să se poată desfășura meciuri oficiale. Pentru omologarea suprafeței de joc trebuie folosit un material special care costă aproape 60.000 de euro.

Cea de-a doua sală de sport supusă discuțiilor este cea de la Liceul Tehnologic Energetic. Frățilă a precizat că acoperișul sălii a fost reparat de multe ori, dar reparațiile au cedat mereu, iar acum profesorii de sport ai liceului solicită înlocuirea vechiului acoperiș cu unul nou, ceea ce înseamnă cheltuieli mult mai mari de bani din bugetul local.
Adrian BRAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare