Știri

Dispozitivul “Reo Ambulator”, o altă dotare importantă a Centrului Medical SanConfind, cel mai mare spital privat din judeţ

Continuăm interviul acordat în exclusivitate revistei Oglinda de către dl. Ioan Simion, preşedintele SC Confind SRL, care a avut, acum câţiva ani, ideea înfiinţării celei mai importante societăţi medicale din judeţul nostru, SC Centrul Medical SanConfind. Scopul acesteia este înfiinţarea unui impozant şi modern spital privat, echipat şi dotat la standarde europene, un spital de referinţă pentru judeţul Prahova, care va fi inaugurat, parţial, în câteva luni. Prima secţie dată în folosinţă va fi “Baza de Tratament Balneologic, Fiziokinetoterapeutic şi de Recuperare Medicală”. Interviul privind descrierea şi dotările celui mai mare spital privat prahovean continuă astăzi cu partea a treia.
– Ne-aţi vorbit, în numărul trecut, despre minunatele avantaje ale robotului medical “Reo Go”. Ne puteţi spune câte ceva şi despre celelalte dotări ale Spitalului SanConfind?
– Astăzi, voi continua “dezvăluirile” prin prezentarea celui de-al doilea dispozitiv robotizat de recuperare cu care va fi dotată “Baza de Tratament Balneologic, Fiziokinetoterapeutic şi de Recuperare Medicală” a Spitalului SanConfind. Dispozitivul se numeşte “Reo Ambulator” şi este un dispozitiv robotizat pentru recuperarea mersului ce integrează cele mai noi module create pentru îmbunătăţirea eficienţei terapiei recuperatorii sau pentru a implica şi mai mult pacientul în timpul acesteia. Astfel, s-a reuşit accelerarea procesului recuperatoriu transformând şedinţa terapeutică într-o sesiune plăcută şi antrenantă pentru pacient (mai ales în cazul copiilor). Dispozitivul are un modul pentru analiza mersului şi crearea unor tipare de mers pentru pacienţi. Un alt modul rezolvă antrenarea activă în timpul şedinţei, conducând la implicarea mai profundă a pacientului în cadrul procesului terapeutic. Un al treilea modul transpune pacientul într-un mediu familial, cu imagini reale din mediul înconjurător. 
– S-ar zice că terapia prin “Reo Ambulator” este chiar mai prietenoasă decât cea prin dispozitivul robotizat “Reo Go”…
– Ambele sunt foarte importante şi la fel de prietenoase şi de interactive în relaţia cu pacientul. Avantajele dispozitivului robotizat “Reo Ambulator” sunt multiple: timp scăzut de instalare a pacientului în aparat (circa cinci minute); timp scăzut de schimbare a modulului de la adulţi la copii (cinci minute); sistem de stabilizare a şoldurilor în timpul mersului; posibilitatea de a face tratamente într-o stare de completă imponderabilitate prin preluarea întregii greutăţi a pacientului; posibilitatea de a face tratamente în trei direcţii (înainte, în lateral, înapoi), beneficiind de sprijinul liftului de pacient şi al barelor paralele ataşabile benzii de alergare; posibilitatea antrenării atât a membrelor inferioare, cât şi a membrelor superioare; software dedicat ce permite setarea tuturor funcţiilor terapeutice, formarea de baze de date pentru pacienţi, generarea de rapoarte complexe etc; sistem complex de autodiagnosticare tehnică şi suport online oferit de firma producătoare; senzori la nivelul benzii de alergare; două regimuri folosite în procesul de recuperare: pasiv (cu picioare robotice care iniţiază sau ghidează mişcarea) şi activ (pentru stadiile mai avansate); parametrii de lucru pentru o şedinţă se personalizează, rezultând o terapie mai eficientă. 
– Cât de flexibil la nevoile pacientului este dispozitivul “Reo Ambulator”?
– “Reo Ambulator” a fost conceput ca un sistem cu adevărat flexibil în ceea ce priveşte dimensiunile pacientului. Pacienţi cu aproape orice dimensiuni corporale pot utiliza cu uşurinţă sistemul datorită următoarelor caracteristici: un set de hamuri care pot susţine un pacient de 90-200 cm, ceea ce permite cu uşurinţă utilizarea pediatrică şi pentru adulţi; aparatul suportă până la 150 kg; picioarele robotice sunt reglabile în funcţie de lăţimea pelviană a pacientului în intervalul 30-70 cm; picioarele robotice sunt uşor de reglat pentru copii, ele putând fi scoase în cazul pacienţilor deplasabili fără ajutor extern; banda de mers (largă de 70 cm), permite accesul uşor al unui scaun cu rotile; amortizoarele integrate în banda de mers creează un mediu confortabil pe o suprafaţă dură. 
– Cine este producătorul acestui robot medical de excepţie?
– Ca şi “Reo Go”, dispozitivul medical robotizat “Reo Ambulator” este conceput şi realizat de firma Motorika din SUA.
– Ce caracteristici tehnice are acest dispozitiv?
Aparatul este relativ mare: are greutatea de 800 kg, lungimea e de 2430 mm, lăţimea de 1120 mm, înalţimea e reglabilă (1240 – 2460 mm), lăţimea şi lungimea benzii de mers sunt de 700 mm şi, respectiv, 1300 mm. Există două viteze ale benzii: o viteză de la 0 la 10 km/h, fără picioare robotice, şi o viteză de la 0 la 3,5 km/h, cu picioare robotice. Dimensiunea ecranului este de 40 inch. De asemenea, “Reo Ambulator” are un suport reglabil pentru  mâini, roţi integrate, internet. 
– Ce fel de software foloseşte robotul “Reo Ambulator”?
– “Reo Ambulator” are în spate un software de management al terapiei versatil şi uşor de folosit, proiectat pentru a optimiza rezultatele în fiecare şedinţă şi pentru fiecare pacient. Setările pot fi oricând personalizate de către kinetoterapeut. Exerciţiile sunt concepute pentru a îmbunătăţi: mersul, echilibrul, susţinerea greutăţii, viteza, precizia mişcărilor. 
– După cum se vede, acest robot medical, care poate mări considerabil viteza de recuperare a mersului, are numai avantaje. Totuşi, are şi dezavantaje?
Da, unul singur – preţul!

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare