Știri

Despre 2010 şi 2011, cu viceprimarul Ion Dragomir

Ca la fiecare început de an, am stat de vorbă cu reprezentanţii Executivului câmpinean, încercând o radiografie a anului anterior şi câteva direcţii privind anul aflat încă la început. Astăzi, viceprimarul Ion Dragomir.
Cum a fost anul 2010 pentru viceprimarul Ion Dragomir?
Pentru mine, 2010 a fost un an bun… Şi zic acest lucru, atât în ceea ce priveşte acţiunile pe care le desfăşor în cadrul Primăriei, cât şi în plan personal, familial şi politic. Referindu-mă la activitatea din cadrul Primăriei pot să vă mai spun că am reuşit să utilizăm fondurile pe care le-am avut la dispoziţie, astfel că, la sfârşitul anului, s-a ajuns ca soldul din Trezorerie să fie foarte aproape de zero. În privinţa atribuţiilor pe care le am ca viceprimar, consider că am făcut lucruri importante, în limita fondurilor alocate. Astfel, am continuat modernizarea drumurilor, lucru început odată cu acest mandat, iar în anul 2010 s-au finalizat câteva străzi importante, printre care IH Rădulescu, Hasdeu, Cuza, Ana Ipătescu, Sondei, Goleşti şi altele. O problemă puţin mai delicată este cea a câinilor comunitari. Am reuşit s-o ţinem cât de cât sub control, deşi nu am rezolvat-o şi nici nu cred că se va putea rezolva vreodată, în primul rând pentru că sunt aduşi în permanenţă câini din alte localităţi. În anul 2011 sper într-o îmbunătăţire în privinţa plantării de arbori, amenajării spaţiilor verzi şi, în general, a înfrumuseţării oraşului. În privinţa plantării arborilor, pot spune că vom achiziţiona pomi mai mari, mai robuşti şi mai greu de deteriorat. Concluzionând, cred că în zona în care activez am reuşit să fac lucruri de calitate şi la preţuri bune, nu aşa cum consideră alţii.
Concursul de arhitectură, o reuşită
Care ar fi cele mai importante realizări ale administraţiei locale în anul 2010?
Nu aş vrea să greşesc, dar cred că un lucru foarte bun este concursul de arhitectură, iar eu am ferma convingere că acesta va fi şi pus în practică. Cred că acest concurs este un lucru bun, pentru că asupra unor acţiuni de asemenea importanţă este bine să se pronunţe specialiştii, pentru că vremea în care cei care conduc se pricepeau la toate a trecut. Şi poate o dovadă că acest concurs a fost o reuşită îl constituie faptul că mai multe administraţii din alte oraşe ne-au contactat pentru a le da lămuriri şi detalii, deci şi în alte localităţi se doreşte realizarea unor astfel de concursuri de arhitectură.
„M-a deranjat când s-a dorit schimbarea mea din funcţia de viceprimar”
Dar momente grele au fost în administraţia câmpineană, în 2010?
Pentru mine nu au fost momente grele… Au fost, în schimb, unele în care nu m-am simţit prea bine şi aici mă refer la un moment – cam pe la jumătatea anului trecut – când s-a dorit schimbarea mea din funcţia de viceprimar. Şi m-a deranjat că era doar o chestiune politică şi nu una care să ţină de activitatea mea propriu-zisă. Oricum, nu sunt în administraţie pentru că nu aş avea ce mânca acasă…
„Voi face modernizarea Bulevardului”
Cum s-a simţit criza economică în administraţia câmpineană, în 2010?
Ca să fiu sincer, nu prea s-a simţit criza… Şi cred că nici în 2011 nu se va simţi foarte mult pentru că oamenii au educaţia necesară şi sunt conştienţi că trebuie să-şi plătească impozitele. Probleme ar putea apărea la cotele defalcate care ne revin din zona economică, pentru că economia a slăbit. Totuşi, sperăm ca aceste cote să fie măcar la nivelul anului 2010. Venituri vor fi la bugetul local şi atunci va trebui să cheltuim banii eficient şi să rezolvăm priorităţile Câmpinei şi locuitorilor săi. Astfel, în anul 2011, eu m-aş concentra mai mult pe câteva lucrări, pentru a lăsa o amprentă mai puternică a acestui mandat. Şi aici mă refer la investiţii masive pentru un spital de nivel european şi aducerea a două şcoli la cele mai înalte standarde, pentru că, dacă dăm din nou bani puţini pentru fiecare şcoală, se face o spoială, cu anumite firme şi asta e tot, atunci n-am făcut nimic! De asemenea, voi face, subliniez, nu promit ci voi face modernizarea Bulevardului Culturii şi mă refer doar la platou, unde va fi schimbat total iluminatul, mobilierul urban şi gărduleţul care delimitează zona.
Cum aţi colaborat în anul 2010 cu primarul Horia Tiseanu comparativ cu anul anterior?
A fost o colaborare mai bună decât în anul 2009 şi nu ascund că ne înţelegem şi colaborăm bine chiar dacă suntem din tabere politice diferite. Cred că este o colaborare normală, pentru că numai aşa lucrurile merg într-un sens bun.
Mai funcţionează alianţa politică locală creată la alegerile locale şi care a dus la alegerea dumneavoastră ca viceprimar?
Nu, nu mai funcţionează această alianţă şi nu mai funcţionează pentru că s-a creat o altă majoritate în Consiliul Local după al doilea tur al alegerilor. Dar faptul că nu mai funcţionează această alianţă nu înseamnă că nu ne înţelegem şi nu colaborăm bine.
Aminteaţi şi dumneavoastră că s-a dorit, la un moment dat, schimbarea viceprimarului. Mai este o idee de actualitate?
Nu… Nu cred… A fost doar o idee, la un moment dat, dar eu am convingerea că îmi voi duce mandatul la bun sfârşit.
Spitalul, răspunderea exclusivă a altora
O mare problemă pentru administraţia locală şi în 2010 a fost Spitalul Municipal. Preluat de administraţi în vara anului trecut, cu o echipă managerială revenită pe metereze, dar cu datorii foarte mari. Cum aţi comenta ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal?
Când Călin Tiu, care fusese susţinut de mine, a fost înlocuit, iar reprezentanţii PSD au fost excluşi din toate structurile de conducere de aici, mi-am spus că nu mă va mai interesa acest subiect. Să fie răspunderea exclusivă a celor care au dorit cu tot dinadinsul să fie în aceste structuri de conducere ale Spitalului Municipal. În plus, mi-aş deranja colegii din Executiv şi din Consiliul Local dacă aş ridica nişte semne de întrebare…
Plecarea senatorului câmpinean de la PDL şi înscrierea sa în PSD este un câştig pentru organizaţia locală a PSD pe care o conduceţi?
Senatorul George Severin este un câştig pentru PSD, pentru că este unul dintre parlamentarii care se opune vizibil actualei puteri, lucru pe care alţii nu îl fac. Cooptarea lui a fost una benefică, însă senatorul Severin are particularităţile lui şi trebuie luat aşa cum e, oricum, consider că face mai mult bine decât rău partidului.
Se va simţi în administraţia locală că 2011 este un an preelectoral?
Nu doresc acest lucru, dar grav este că se va simţi în administraţia locală că este un an preelectoral. Dar acest lucru s-a simţit şi în 2010, atunci când orice acţiune, mai ales culturală, a avut o tentă politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare