Știri

Delegaţia USL a dominat manifestările organizate de Primărie în Centrul Civic

Dacă anul trecut, de 1 Decembrie, a plouat, iar localnicilor nu le-a surâs deloc participarea la manifestările organizate de municipalitate pe platoul de lângă Soldat, anul acesta, câmpinenii au venit cu mic cu mare la festivităţile prilejuite de aniversarea a 93 de ani de la marea sărbătoare a Reîntregirii Neamului Românesc din 1 Decembrie 1918. Din experienţa anilor precedenţi şi din comunicatul Primăriei, structura şi desfăşurarea manifestărilor erau, în linii mari, cunoscute. Totuşi ceremonialul nu a fost lipsit de momente inedite, desfăşurate în premieră. Astfel, pentru prima dată, a participat la manifestări şi a depus o coroană de flori o delegaţie a Senatului României condusă de senatorul social-democrat Georgică Severin, delegaţie la care a fost invitat să facă parte şi fostul senator câmpinean Traian Mocuţa (PD), aceştia fiind singurii senatori pe care i-a dat Câmpina până în prezent. O altă “surpriză” care nu era inclusă în programul anunţat de conducerea Primăriei a fost defilarea pe Bulevardul Carol I, în premieră, a unei formaţii de maşini aparţinând Poliţiei Rutiere, Poliţiei Locale, Jandarmeriei şi Pompierilor.
 Au depus coroane de flori mai multe asociaţii ale veteranilor care au lucrat în structurile MApN şi MAI, Asociaţia Cultul Eroilor, Primăria Câmpina,  Garnizoana Câmpina, Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr”, alte instituţii locale, toate liceele şi o parte a şcolilor generale, câteva partide politice, reprezentanţi ai societăţilor comerciale etc. Cele mai puternice partide câmpinene (PDL, PSD şi PNL), în încercarea de a impresiona audienţa, şi-au mobilizat cei mai fideli şi mai importanţi membri pentru a fi prezenţi cu delegaţii cât mai impresionante. Din această încleştare de forţe, cele mai câştigate au fost principalele partide de opoziţie, PSD şi PNL. Şi asta pentru că cele două formaţiuni politice au ales să nu se mai prezinte separat de Ziua Tuturor Românilor, ci să formeze o delegaţie comună, cea a USL Câmpina, care a depus, de altminteri, şi cea mai mare şi mai bogată coroană de flori la picioarele Soldatului Necunoscut. Social-democraţii şi liberalii câmpineni s-au prezentat împreună la aceste ceremonii, într-un numeric impresionant, delegaţia USL Câmpina fiind compusă din aproape 100 de membri, de două-trei ori mai numeroasă decât grupul participanţilor democrat-liberali. 
 Când antemergătorii delegaţiei PSD+PNL, purtătorii coroanei de flori, s-au oprit pentru a se înclina în faţa monumentului reprezentând jertfa înaintaşilor, ultimii membri ai coloanei delegaţilor puteau fi văzuţi la capătul opus al platoului, abia despărţiţi de mulţimea din care se desprindeau, pe rând, delegaţiile oficiale ale tuturor participanţilor la eveniment. Prin delegaţia prezentată, opoziţia câmpineană a lăsat o impresie plăcută publicului de pe margine, oferind o imagine a unităţii celor care constituie alternativa la actuala guvernare locală, plină de păcate, a PDL-ului condus de primarul Horia Tiseanu. Doar uniţi, social-democraţii şi liberalii câmpineni vor putea câştiga majoritatea în Consiliul Local şi Primăria Câmpina. În rest, manifestările au decurs după tipicul obişnuit: puzderie trecătoare de gură-cască, spectacol artistic, popor privitor, gardă de onoare, sobor de preoţi, slujbă de pomenire, imn naţional intonat, depuneri de coroane, delegaţii participante, alocuţiune primar, defilarea gărzii de onoare după trecerea ei în revistă, paradă militară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare