Știri

Declaraţiile de avere, eterna problemă

Severin şi-a reînnoit declaraţia de avere, Anghel nu,
iar aleşii locali… aşteaptă publicarea

La începutul acestei luni, aleşii neamului – fie ei la nivel central sau local – ar fi trebuit să-şi depună declaraţiile de avere. Unii s-au conformat, alţii nu, fiecare după cum îi este obiceiul, prevalându-se şi de faptul că legea este prost întocmită (doar a fost făcută de ei) şi nu prevede nici o sancţiune pentru cei care nu îndeplinesc cerinţele.
Am vrut să vedem care este situaţia celor doi parlamentari câmpineni şi a aleşilor locali.
Deputatul Florin Anghel nu şi-a actualizat declaraţia de avere, ultima care apare pe site-ul Camerei Deputaţilor datând din 10 iunie 2009. 
În schimb, senatorul Georgică Severin şi-a depus noua declaraţie de avere, din care reiese că deţine 14 terenuri în localităţile Câmpina, Telega, Scorţeni şi Ariceştii Rahtivani, este drept, la multe dintre ele având doar cote indivize (rezultate din diverse moşteniri ale soţiei). De asemenea, Severin deţine 3 apartamente (toate în Câmpina) şi 3 case (una în Câmpina şi două la Scorţeni). Conform propriei declaraţii de avere, senatorul câmpinean mai deţine un autoturism Citroen Picasso (an de fabricaţie 2000), are mai multe conturi care însumează peste 50.000 lei, 27.000 dolari şi 1.000 euro, a împrumutat în nume personal societăţile la care este acţionar sau asociat, dar şi pe fiica sa cu sume care depăşesc 265.000 lei şi 18.000 euro. De asemenea, în cursul anului 2009 a contractat datorii care depăşesc 40.000 lei. În anul 2009 a realizat venituri de 57.248 lei din indemnizaţia de senator, în vreme ce soţia sa a câştigat 24.294 lei din salariul de la Sev Oil Management, precum şi 17.707 lei şi 512 euro din dobânzi bancare.
La nivelul administraţiei locale, pe site-ul oficial al Primăriei nu se mai regăseşte nici o declaraţie de avere a vreunui ales local. Totuşi, aleşii locali şi-au completat declaraţiile de avere – cu excepţia primarului Horia Tiseanu şi a consilierilor locali Elena Albu şi Florin Marcu – şi acum se aşteaptă publicarea lor pe site-ul oficial al primăriei, ceea ce ar trebui să se întâmple în câteva zile… Sau după ce-şi va completa declaraţia de avere şi primarul Tiseanu… 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare