Știri

Declaraţii la cald în secţiile de votare

Viceprimarul Ion Dragomir a votat la lumina lămpii
Primul votant din conducerea administraţiei locale câmpinene a fost viceprimarul Ion Dragomir. Împreună cu soţia, acesta a sosit de la ora 7 dimineaţa la secţia de votare nr. 171 din cartierul Slobozia, pentru a-şi exercita dreptul la vot. Actul constituţional nu a fost lipsit de evenimente, deoarece în momentul în care a primit buletinele de vot, s-a întrerupt curentul electric. Viceprimarul Ion Dragomir a reuşit până la urmă să aplice ştampila pe buletinele de vot, cu ajutorul cameramanului de la televiziunea Valea Prahovei, care a ţinut aprinsă lampa de la camera de luat vederi.
  „Sunt puţin dezamăgit din cauza vremii de afară, pentru că s-a muncit mult în această campanie. Bănuiesc că această vreme, care nu ne favorizează, va duce la reducerea procentului de participare la vot. Nu sunt surprins că s-a oprit curentul, pentru că am fost sunat încă de la ora 6 dimineaţa, deoarece se oprise curentul la Brebu. La fel era şi la Proviţa de Sus şi de Jos şi Valea Doftanei. Se mai întâmplă şi asemenea lucruri. Mai grav va fi pe seară, dacă se va continua cu întreruperea curentului, când se vor număra voturile. Prima măsură a fost să sun la Electrica, iar aceştia mi-au spus că deja sunt la intervenţii. Primarul de la Brebu mi-a spus că face rost de cinci grupuri de generatoare. La Câmpina, pentru 23 de secţii, nu am de unde să găsesc. Şi-apoi, nu e preocuparea mea, pentru că nu eu organizez alegerile” – a declarat Ion Dragomir la ieşirea din secţia de votare.

 

Candidatul USL pentru Camera Deputaţilor, Virgil Guran, ar vrea să fie schimbată data alegerilor
Virgil Guran, candidatul USL, a votat la secţia nr.180, instalată în incinta Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”. Acesta şi-a exercitat votul împreună cu soţia sa.
„Astăzi am rămas fără cuvinte când am văzut ce zi, ce vreme avem pentru vot. Şi ştiţi ceva? Mi se pare o lipsă de logică în România ca alegerile să fie iarna şi să avem probleme. Cred că trebuie schimbată perioada când au  loc alegerile parlamentare şi prezidenţiale, o perioadă de anotimp în care oamenii pot veni fără probleme să-şi exprime votul” – a ţinut să precizeze Virgil Guran, dezamăgit de vremea neprielnică. Totuşi, în ciuda precipitaţiilor şi a condiţiilor meteo total nefavorabile, vremea neprielnică pare să-i fi purtat noroc candidatului USL,  electoratul acordându-i votul prin care a putut câştiga funcţia de deputat.
Candidatul ARD pentru Camera Deputaţilor, Alexandru Anghel, a fost înzăpezit
Alexandru Anghel, candidatul ARD, a fost aşteptat la secţia de votare nr. 178, de la şcoala nr. 3 din cartierul Voila. Acesta a sosit cu întârziere, cauzată de înzăpezirea pe strada Muscel, unde căzuseră şi nişte cabluri electrice.
Zâmbitor şi foarte optimist, acesta a declarat jurnaliştilor: „Votul este secret până la urmă, aşa că n-am ce să vă zic. Cât despre vreme, că e rea, că e bună, dacă alegătorul chiar îşi doreşte să voteze, nu trebuie să ţină cont”.  Întrebat dacă îi va călca pe urme tatălui (Florin Anghel), acesta a întrebat mirat „în ce sens”. Jurnaliştii au precizat să se referă la  cariera politică, iar Alexandru Anghel a continuat răspunsul, afirmând: „Voi fi mai departe decât el”. Între timp, soarta dar şi voturile alegătorilor au decis ca Alexandru Anghel să rămână departe de… fotoliul de deputat.

 

Candidatul USL pentru Senat, George Severin, a fost încrezător în dorinţa de schimbare a cetăţenilor
Senatorul în funcţie Georgică Severin, candidat USL (PSD), a votat la o secţie din incinta Colegiului Forestier, puţin după ora 10.00. La ieşirea de la urne, câştigătorul celui de-al doilea mandat consecutiv de senator de Valea Prahovei, ne-a declarat: “Astăzi, am votat cu cei care şi-au propus să aducă normalitatea în România. Sper ca acest lucru să se întâmple după aceste alegeri. Sunt convins că, în ciuda vremii, toţi cei care doresc ca ţara noastră să revină la o stare normală, de dialog, se vor prezenta la vot. Indiferent de amplasarea secţiei de votare, mai mult de 15-20 de minute nu are de mers alegătorul câmpinean de la locuinţa personală până la secţia de vot respectivă. Guvernul a luat toate măsurile posibile, armata va interveni oridecâteori va fi nevoie pentru ajutorarea populaţiei din localităţile izolate. Sper ca până la ora 21.00, prezenţa la vot să reintre în parametrii normali. […] Şansele USL nu sunt diminuate de vremea rea, pentru că vremea este la fel de rea pentru toată lumea. Totul depinde de capacitatea noastră de a ne mobiliza electoratul şi de dorinţa cetăţenilor de schimbare. În rest, ce să vă spun: dacă vrei neapărat să votezi, votezi. Astă-vară era prea cald, acum este prea multă zăpadă. O participare redusă la vot ne-ar putea diminua oarecum şansele, dar sunt convins că ce au trăit românii în ultimii ani îi va determina să se deplaseze la urnele de votare, indiferent de condiţii.”   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare