Știri

De Ziua Copilului, distracţie pe cinste pentru cei mici

Ca în fiecare an, de 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului, Primăria şi Casa Tineretului au organizat o serie de evenimente şi activităţi dedicate exclusiv celor mici, astfel că luni, râsetele colorate ale copiilor au pus stăpânire pe centrul municipiului, angrenaţi în concursuri de şah, concursuri de role la ateliere de creaţie, desene pe asfalt şi pictură pe faţă. 
Pe scena montată în zona Casa Cărţii au urcat talentaţii artişti de la Clubul Copiilor, corul „Micii melomani” şi solişti vocali coordonaţi de profesorul Ruxandra Brezeanu, trupa de dans condusă de Doina Spânu şi dansatorii Casei Tineretului instruiţi de Horaţiu Dumitrescu.
Din programul artistic nu au lipsit Mickey Mouse, Minnie Mouse şi alte personaje din desene animate interpretate de trupa de magicieni Rotini, aceştia oferindu-le celor mici clipe magice de bucurie. Adelina Creţu, o câmpineancă ce urmează calea muzicii, le-a cântat copiilor şi a interacţionat cu aceştia.
La orele prânzului, în microfon a putut fi ascultată vocea remarcabilei soliste de muzică pop, ploieşteanca Nico. 
O maşină de pompieri, una aparţinând Poliţiei şi o ambulanţă SMURD au fost pe post de muzee pentru cei curioşi. Copiii au putut vedea interioarele şi le-au fost explicate anumite funcţii ale autoutilitarelor. De asemenea, s-au putut răsfăţa cu gogoşi, vată pe băt şi popcorn. Nici ciocolata nu a lipsit, organizatorii împărţind circa 400 de tablete dulci.
„E o nebunie ce s-a întâmplat! Copiii au făcut tot ce au simţit, au avut de ales între o sumedenie de activităţi. A fost un eveniment interactiv, special gândit pentru ei şi sperăm că le-am creat o zi cu momente de neuitat” – ne-a spus Florin Buda, directorul Casei Tineretului. 
Noutăţile acestui eveniment au constat în două acţiuni caritabile. Prima a fost iniţiată de către voluntarii de la Grupul Donatii.Campina şi de fotograful profesionist Louis Penel. Aceştia au făcut fotografii pe care le-au imprimat pe magneţi şi le-au vândut cu 5 lei bucata, banii strânşi fiind oferiţi unei familii din Pietriceaua, a cărei casă a ars în întregime în urma unui incendiu. În cadrul acestei acţiuni a fost organizată şi o tombolă la care au putut fi câştigate tablouri. 
Cea de-a doua campanie umanitară a fost organizată de Primărie, cu sprijinul Domo şi a constat în strângerea de jucării care vor fi donate copiilor aflaţi în centre de plasament sau care provin din familii sărace.
Sărbătoarea Zilei Copilului a fost o adevărată încântare nu numai pentru cei mici, părinţii şi bunicii bucurându-se la rândul lor de toată zarva colorată din centrul municipiului. 
Andreea Ştefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare