consideră senatorul Georgică Severin
Vechea guvernare (PDL-UNPR-UDMR) este, de câteva săptămâni, istorie, dar în acest răstimp, multe nereguli se descoperă în legătură cu vechea guvernare pedelistă. Bunăoară, de ce nu au oficializat pedeliştii rezultatele recensământului din 2011. Că s-a tot amânat termenul de oficializare a datelor statistice, de puteai crede că a fost recenzată întreaga populaţie a Europei. S-a dovedit, până la urmă, că manevra a fost făcută pentru a se prezenta în teritoriu listele electorale supraîncărcate, cu alegătorii înscrişi pe ele într-un număr mult mai mare decât cel real, adică într-un numeric corespunzător rezultatelor recensământului din 2001, când populaţia ţării era mai numeroasă, iar cei cu drept de vot, prin urmare, mai mulţi. Manevra ar fi lăsat loc la posibilitatea fraudării alegerilor de către cei care le-ar fi organizat. Cu toate explicaţiile şubrede şi abracadabrante ale liderilor PDL, naţionali şi locali, a fost evident, în cele din urmă, de ce PDL voia cu orice preţ să se ceară recenzaţilor de la ultimul recensământ, efectuat în toamna lui 2011, codul numeric personal. Veche putere portocalie (deşi am putea spune, mai mult cenuşie, prin nivelul de trai oferit populaţiei României), voia să realizeze o bază de date cu românii care lucrează în străinătate (cei negăsiţi la locuinţele recenzate), al căror vot prin corespondenţă putea fi, astfel, falsificat mai uşor. Că nu degeaba promisese, în mod public, exministrul de externe, pedelistul Teodor Baconschi, un milion de voturi de la românii din diaspora pentru PDL. Frauda a ajuns un lucru obişnuit în ţara noastră, o cutumă atât de înrădăcinată, încât într-un sondaj de opinie realizat de Asociaţia ProDemocraţia în 2009, mai mult de jumătate dintre români credeau că alegerile în România sunt fraudate mereu. La ultima sa conferinţă de presă, senatorul Georgică Severin a dezvăluit jurnaliştilor prezenţi amănunte din culisele reuşitei moţiunii de cenzură care a dărâmat cabinetul Răzvan Mihai Ungureanu, constituind piatra de temelie în formarea noului guvern USL. Severin a explicat care a fost “scânteia” care a aprins decizia conducerii USL de a susţine, cu orice preţ, moţiunea de cenzură îndreptată împotriva cabinetului Ungureanu.
Astfel, conform senatorului câmpinean, liderii USL au hotărât că este momentul să fie schimbată majoritatea parlamentară după ce s-a anunţat că, la Bucureşti, listele electorale au indicat cu 400.000 de alegători mai mult decât populaţia oraşului. Situaţia se regăseşte şi la Câmpina, unde listele electorale conţin aproximativ 33.300 de alegători, în condiţiile in care populaţia municipiului, potrivit ultimului recensământ, este de aproape 34.000 de suflete.
Astfel, conform senatorului câmpinean, liderii USL au hotărât că este momentul să fie schimbată majoritatea parlamentară după ce s-a anunţat că, la Bucureşti, listele electorale au indicat cu 400.000 de alegători mai mult decât populaţia oraşului. Situaţia se regăseşte şi la Câmpina, unde listele electorale conţin aproximativ 33.300 de alegători, în condiţiile in care populaţia municipiului, potrivit ultimului recensământ, este de aproape 34.000 de suflete.
“Ne-am dat seama atunci că, dacă dacă nu schimbăm guvernul Ungureanu, vom avea alegeri falsificate la modul organizat şi centralizat. Cei 400.000 de alegători în plus reprezentau aproape o treime din electoratul bucureştean, dar nimeni nu ştia şi nu-şi putea explica de unde au apărut. Neconcordanţe între cifrele statistice reieşite la referendumul din 2011 şi numericul listelor electorale, care au fost făcute având la bază populaţia rezultată la referendumul din 2001, au existat în toate localităţile. PDL înadins nu a oficializat datele statistice ale referendumului din toamna anului trecut, pentru a putea frauda mai uşor viitoarele alegeri. Neoficializându-se rezultatele referendumului din 2011, s-a putut motiva faptul că nu se putea lucra decât cu rezultatele referendumului din 2001. Înlăturând de la putere cabinetul Ungureanu, am blocat şi nebunia votului prin corespondenţă. De fapt, am înlăturat pericolul prăbuşirii totale a democraţiei româneşti, dând posibilitatea renaşterii şi refacerii prestigiului Parlamentului nostru, care, cu toate imperfecţiunile sale, reprezintă suveranitatea poporului în conducerea ţării şi, prin urmare, cel mai înalt for democratic al României”, a declarat Severin în conferinţa sa de presă.
,,Legea Ponta ar permite, de exemplu, ca un partid cu 40% din voturi să primească 90% din mandatele parlamentare, iar un partid cu 25% din voturi să nu aibă niciun reprezentant în Parlament! Dacă PSD şi PNL vor să aibă o majoritate zdrobitoare, precum cea obţinută de partidul lui Viktor Orban în Ungaria (cu efecte catastrofale!), atunci s-o obţină la vot, nu printr-un algoritm speculativ!În 22 de ani, nimeni n-a îndrăznit, în România, să convertească voturile obţinute de un partid în parlamentari ai altui partid. Acum, pericolul este direct proporţional cu lăcomia electorală a USL.''Grigore Cartianu Asadar,nu nai vorbiti despre furt…
Ati trecut dintr-o barca in alta si acum vorbiti de parca nici gura nu va miroase, nici usturoi n-ati mancat…Cum ii cataloga antonescu pe traseisti, mai stiti? Numai prostii pot vota iar un asemenea om!
daca domnul severin creede ca poate prostii poporul cu asa mesaje se inseala , cred ca deja prin faptul ca nu au votat parlament cu 300 se vede clar ca suntei mincinosi si sfifati poporul mai rau ca comunisti rusina voua
D.le Severin, sunteţi o ruşine a orasului.Singurul lucru bun pe care a-ţiputea să-l faceţi ptr.urbea noastră,este să vă daţi foc!!!!!!!