Știri

Cum se simte criza la Câmpina?

De la 1 iunie, falimentul va bate la uşa multora sub forma „Boc, Boc, Boc”! Dar criza nu se simte la fel pentru toţi câmpinenii. În vreme ce unele societăţi dau afară angajaţi cu sutele, care îngroaşă numărul şi aşa ridicat al şomerilor, alţii prosperă la adăpostul… aceleiaşi crize! În rândurile de faţă am ales doar două exemple, dar – din păcate, pentru unii şi din fericire, pentru alţii – nu sunt singulare.
300 de salariaţi de la Fabrica de Ciorapi sunt disponiblizaţi!
Fabrica de Ciorapi din Câmpina, situată pe Strada Pictor Grigorescu, şi-a schimbat de mai multe ori structura acţionariatului în ultimii ani. La început a fost Elca. Apoi, a devenit o filială a societăţii franceze Olympia, unul dintre cei mai mari producători de ciorapi din Europa. Societatea-mamă a avut, anul trecut, probleme financiare importante şi chiar a fost condamnată de Curtea de Apel din Reims-Franţa să plătească 2,5 milioane de euro pentru că a concediat 47 de angajaţi francezi fără să le ofere alternativa de a munci la filialele pe care le deţinea în alte ţări. La sfârşitul anului trecut, Olympia a intrat în reorganizare judiciară, iar la începutul acestui an a vândut fabrica din Câmpina.
Acum, noul proprietar reorganizează activitatea. Iar una dintre cele mai drastice decizii a fost reducerea personalului cu 300 de angajaţi, astfel că, din totalul de 430 de salariaţi, vor mai rămâne… 130! Cei în cauză au fost deja înştiinţaţi că de la 1 iulie vor trebui să-şi caute de lucru… Măsura îi loveşte de două ori pe cei 300 de salariaţi disponibilizaţi. Pe de o parte, intră în vigoare măsurile impuse de Guvern, astfel încât nu mai pot primi plăţi compensatorii, iar pe de altă parte, cei care vor alege şomajul vor „beneficia” de reducerea de 15% a acestuia…
 
Contracte pe bani publici de 3,5 milioane euro pentru firmele lui Florin Anghel!
Presa centrală este plină, în aceste zile, de exemple cu parlamentari ai puterii (PDL, UNPR şi UDMR), care desfăşoară afaceri cu banul public prin intermediul propriilor firme. Printre „campionii” acestor contracte se numără şi deputatul PDL, câmpineanul Florin Anghel. Potrivit presei centrale, firma Fibec SA (unde Anghel deţine, conform propriei sale declaraţii de avere, 44,2% din acţiuni, iar soţia sa – 33,4%) a câştigat contracte pentru lucrări publice care cumulează 14.406.480 de lei. Astfel, societatea a câştigat o licitaţie pentru executare de reţele de canalizare şi staţie de epurare precum şi modernizare drumuri locale de la Primăria comunei I.L. Caragiale, judeţul Dâmboviţa, în valoare de 4.525.525 de lei. Cu Primăria Urziceni, societatea deţinută în mare parte de deputatul PDL a obţinut un contract pentru realizarea de lucrări de construcţii de conducte de apă şi de canalizare a apelor reziduale în valoare de 3.240.884 de lei. Tot în 2009, Fibec SA a câştigat o licitaţie organizată de Primăria comunei Topolog, judeţul Tulcea, pentru execuţie de lucrări pentru proiectul integrat „Dezvoltarea Comunei Topolog prin Sistem de Canalizare şi Modernizare Reţele Stradale” pentru 6.640.071 de lei.
Aceeaşi firmă a avut, în 2008, contracte cu Primăria municipiului Câmpina în valoare de 320.468 de lei pentru lucrări de canalizare, dar şi cu Primăria Floreşti în valoare de 299.997 lei, precum şi cu Primăria comunei Teişani pentru 548.012 lei.

3 Comentarii  

  1. De ce credeti ca s-a dus Anghel la PDL,pentru binele poporului?Face bani pentru el si acolitii lui sa ii plateasca la viitoarele alegeri.Si-a pus sluga la primarie sa prosteasca lumea pe bani publici si acum se pregateste sa paraseasca barca lui Basescu.Oameni de genul asta sunt o rusine pentru societate.

  2. Cat va mai ramane Anghel in PDL ?Eu am curaj sa fac pariu ca nu il apuca toamna.Deja il pregateste pe Moldoveanu pentru partidul independentilor UNPR.Sper ca lumea sa nu se mai lase prostita de acesti impostori.

  3. De ce nu scrieti nimic despre banii incasati de Anghel pentru cedarea terenului de la Complexul Fibec pentru sensul giratoriu de acolo pentru care Tiseanu am inteles ca vrea sa plateasca 8 miliarde ?Stiti cine a facut proiectul pentru giratoriu?Va spun eu ,o firma controlata de Anghel.Asa ca lista voastra nu este completa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare