Știri

Consilul Local preia Tabăra Şcolară Voila

Consiliului Local a votat proiectul de hotărâre referitor la preluarea Taberei Şcolare Voila. Concret, consilierii locali şi-au dat  acordul pentru începerea demersurilor în vederea preluării acestui obiectiv. Iar prima solicitare va fi făcută la Ministerul Educaţiei, instituţie care administrează în prezent tabăra. “Dorim ca tabăra să intre în administrarea Consiliului Local şi am purtat mai multe discuţii în acest sens cu directorul DJTS Prahova. Dacă o preluăm, o să-i păstrăm destinaţia actuală, de tabără şcolară… Suntem conştienţi că va trebui să investim bani în reabilitarea şi modernizarea ei, dar merită şi o putem reda apoi circuitului turistic”, a declarat primarul Horia Tiseanu. 
Tabăra de la Voila poate fi preluată numai prin hotărâre de Guvern, după acordul Consiliului Local. În prezent, tabăra arată jalnic. De mulţi ani, nu s-a mai investit nici un ban în reabilitarea clădirilor şi terenurilor de aici. Tabăra Voila a fost administrată ani la rând de Ministerul Educaţiei, prin Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport. În 2004, au fost încheiate contracte de colaborare (fără licitaţie) cu anumite firme pentru întreţinerea şi modernizarea mai multor tabere din Prahova, printre care şi cea de la Voila. În 2007, noua conducere a DJTS a făcut tot posibilul să ia tabăra înapoi. 
Directorul de atunci, câmpineanca Bogdana Ţiţei, declara că nici statul român şi nici autorităţile locale nu au nimic de câştigat din colaborarea cu firmele respective, care nu plăteau nimic pentru folosirea taberelor. Au fost reziliate contractele pentru unele tabere din judeţ, Voila, Telega şi Cheia revenind atunci în administrarea DJTS. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare