Știri

Consiliul Local nu a fost de acord cu majorarea preţului biletelor pe traseul Voila

După cum vă prezentam în ediţia anterioară, societatea Eliro, operatorul de transport public local, a solicitat Consiliului Local mărirea preţului unui bilet de călătorie de la 2 la 2,5 lei. Nu vom relua argumentele invocate de firma în cauză şi susţinute de consilierul Viorica Dumitrescu.
În schimb, au fost câteva puncte de vedere interesante. Astfel, la apelul iniţiatorului de a nu fi un vot politic, Tiseanu a replicat: „Dacă ar fi vot politic, probabil că proiectul ar trebui să treacă în unanimitate!” Atât de consistent să fi fost sprijinul – în microbuze? – al acestei firme în campania electorală pentru toate partidele?!
Primarul Horia Tiseanu a mai adăugat: „După ce au câştigat licitaţia cu preţul de 0,9 lei au venit cu o solicitare de creştere a tarifului de peste 100%, ajungând la 2 lei, iar reacţiile cetăţenilor au fost extrem de dure. Acum, vin şi solicită o creştere cu încă 25%, ceea ce mi se pare prea mult. Apoi, este exagerat să ceri majorarea tarifului pentru că societatea are leasinguri de plătit. Nu este problema Consiliului Local, este a lor, care, probabil, nu şi-au făcut un plan de afaceri eficient! În fine, sunt prea multe dezavantaje pentru cetăţean, astfel încât nu consider că este oportună adoptarea unui asemenea proiect”.
În cele din urmă, în favoarea majorării acestui tarif au votat doar Viorica Dumitrescu, Adrian Piţigoi şi Elvis Arghir, insuficient, astfel că proiectul a fost respins.

Un comentariu

  1. Dupa cite se vede primaria zice ca vrea sa protejeze populatia cind vine vorba de transport!Dar cum a protejat populatia cind au marit taxele si impozitele cu 20%??Dar cind au votat sa se marerasca pretul la utilitati?Dar cind au votat ca pretul apei poate fi stabilit fara aprobarea Cons Local??probabil ca cei care au votat impotriva majorarii
    pretului la transport nu traiesc in Romania si cumpara benzina din Ucraina!!Alo treziti-va domnilor consilieri pina nu e prea tirziu!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare