BREAKING NEWSȘtiri

Consiliul Local a respins proiectul de modificare a Regulamentului Clubului Sportiv Câmpina

Proiectul viza, în principal, modificarea structurii comitetului director al clubului

Joi, 25 noiembrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, aleșii locali au dezbătut și supus la vot, între altele, un proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Regulamentului de funcționare al Clubului Sportiv Câmpina inițiat de consilierul local Cosmin Raț (POL).
Proiectul viza, în principal, modificarea structurii comitetului director al clubului, format în prezent din președintele clubului, cinci consilieri locali și trei reprezentanți ai Primăriei Câmpina. Propunerea lui Cosmin Raț era aceea de a înlocui reprezentanții Consiliului Local, instituția care patronează clubul, cu sportivi din afara clubului, cu antrenori din cadrul clubului și cu oameni de afaceri a căror prezență în comitetul director s-ar fi justificat prin sponsorizările făcute.
Potrivit referatului de aprobare ce însoțește proiectul de hotărâre semnat de Cosmin Raț, motivul acestor modificări este: „creșterea profesionalismului echipei de conducere a Clubului Sportiv Câmpina, care în noua formulă va putea contura o strategie de dezvoltare a sportului câmpinean”.

Iată cum suna propunerea de modificare susținută de Cosmin Raț.
(2) – Comitetul Director este alcătuit dintr-un total de 7 membri, neremunerați, la care se pot adăuga maxim 2 sponsori, după cum urmează:
1. președintele Clubului Sportiv Câmpina;
2. doi antrenori din cadrul Clubului Sportiv Câmpina aleși prin votul majorității antrenorilor din club;
3. câte un membru desemnat de fiecare Comisie de specialitate din cadrul Consiliului local, cu respectarea următoarele condiții:
a) să nu dețină sau să facă parte direct sau indirect din orice alt club sportiv, pe întreaga perioadă a calității de membru în Comitetul director al Clubului Sportiv Câmpina.
În cazuri excepționale Comisia de specialitate poate desemna o persoană ce nu îndeplinește condiția de mai sus, dar numai cu votul unanim al tuturor consilierilor locali prezenți la vot la data desemnării oficiale – minim 50% din totalul consilierilor.
b) să fie actual sau fost sportiv și/sau să aibă legatură cu lumea sportului printr-o activitate sportivă sau caritabilă în acest domeniu;
c) să nu aibă apartenență politică la data desemnării în funcție.
În cazul în care nu se desemnează un reprezentant, conform cerințelor de mai sus, în termen de 60 de zile de la data adoptării prezentei hotărâri, Comisia de specialitate respectivă poate desemna un reprezentant din rândul  consilierilor locali ce fac parte din componența acesteia, respectând aceleași condiții cu privire la vot.
4. doi reprezentanți ai sponsorilor, dacă sponsorizarea asumată în următorii 2 ani de la data desemnării este de minim 25% din bugetul secției respective/an.
În cazul în care sunt mai mulți de 2 sponsori ce îndeplinesc condițiile  de mai sus, vor fi desemnați doar reprezentanții primilor doi, în funcție de valoarea sponsorizării
”.

Inițiatorul lăsa, totuși, posibilitatea partidelor reprezentate în Consiliul Local să-și desemneze în continuare aleșii locali în conducerea clubului, dacă în termen de 60 de zile nu ar fi numit în comitetul director persoane care să întrunească condițiile impuse de regulament.

Declarații în plenul ședinței:

Andrei Duran (consilier local PSD): ”Unii colegi de-ai noștri continuă să facă proiecte pe genunchi!”
Primarul Alin Moldoveanu: “Dacă prin aceste modificări vizați performanța, nu mă supăr că intenționați să scoateți și reprezentanții Primăriei din conducerea clubului”.
Cosmin Raț (consilier local POL): ”Să nu uitați că primarul conduce instituțiile aflate în subordinea administrației publice locale și poate trimite oricând audit să verifice”.
Liviu Briciu (consilier local POL): ”Clasa politică și cei care au fost în comitetul director au stârnit toate scandalurile, susținând pe directorul acestui club sportiv să se îndrepte cu ură către tot ceea ce înseamnă asociații sportive private”.

Urmăriți mai jos argumentele pro și contra venite din partea consilierilor locali pe marginea acestui proiect care a fost respins cu majoritate de voturi (7 voturi împotrivă și 7 abțineri).

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare