Știri

Consiliul Judeţean Prahova a depus cerere de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea Palatului Culturii

Consiliul Judeţean Prahova a depus astăzi, 1 aprilie, cererea de finanţare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul „Reabilitare, restaurare, modernizare și consolidare imobil Palatul Culturii”. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 81.265.402 lei, urmând ca din bugetul propriu al judeţului să fie acoperite cheltuielile neeligibile, iar durata de execuţie este de 42 de luni.
Schema de finanțare va asigura lucrări de creștere a eficienței energetice, de consolidare seismică și alte operaţiuni complementare (cum ar fi protecția împotriva incendiilor, accesibilitatea etc.).
Palatul Culturii din Ploieşti este clasat ca monument istoric de clasa A, conform Listei Monumentelor istorice 2015 publicat in Monitorul Oficial al României. Construcţia are o suprafaţă totală de peste 14 700 mp şi este realizată în stil neoclasic francez, ridicată pe baza documentației arhitecților Ernest Doneaud, arhitect român de origine franceză, și Toma T. Socolescu. Iniţial, a avut destinaţia de Palat al Justiţiei. Lucrările imobilului au fost demarate în 1906 şi finalizate în 1933, la inaugurare participând Regele Carol al II-lea al României. După 1951 clădirea a fost atribuită Complexului Cultural Ploieștean. În prezent, Palatul Culturii adăposteşte Biblioteca Județeană Nicolae Iorga, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova cu secțiile Muzeul Omului și Acvariul și Centrul Județean de Cultură Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare