Știri

Consilierul Alin Moldoveanu vs. senatorul Georgică Severin

Democrat-liberalii s-au contrat pe tema spitalului

Democrat-liberalii câmpineni au organizat o primă conferinţă de presă în acest an, principalul subiect fiind bugetul local al municipiului Câmpina, pe care primarul, care este şi şeful PD-L, Horia Tiseanu a anunţat că formaţiunea sa politică şi-l asumă integral. Au mai fost abordate şi alte subiecte. Tiseanu nu a ezitat să critice decizia Guvernului în cazul terenului Şcolii de Poliţie, iar consilierul local Alin Moldoveanu şi senatorul Georgică Severin s-au contrat pe tema… neregulilor de la Spitalul Municipal.

Bugetul local şi birocraţia europeană… pozitivă

Horia Tiseanu a prezentat o serie de date legate de proiectul bugetului local. „Agenda Consiliului Local şi a PD-L trebuie să fie cât mai aproape de agenda cetăţeanului, iar bugetul este construit în funcţie de dorinţele oamenilor. În proiectul bugetului local este un plus de 26% care provine din fondurile europene accesate pentru mai multe lucrări, un record absolut pentru Câmpina. În privinţa fondurilor europene există o birocraţie europeană, dar în sens pozitiv, care ne face să ne uităm de trei ori pe cifre, nu ne lasă să greşim. Bugetul local va asigura în continuare şi serviciile sociale, dar vom încerca alocarea unor sume cât mai mari cu putinţă pentru infrastructura stradală”, a spus Horia Tiseanu.

Marian Dulă şi argumentele marca „Jenica Tabacu”

Având şi funcţia de preşedinte al Comisiei de Cultură a Consiliului Local, lui Marian Dulă i-a revenit sarcina prezentării activităţilor cultural-artistice propuse de la bugetul local pentru acest an. Vor fi 46 de manifestări culturale finanţate de la bugetul local, dar alocarea bugetară este mai mică decât anul trecut, 750.000 lei în acest an faţă de 995.000 lei în 2009. În schimb, suma pentru manifestărilor sportive va creşte de la 93.000 lei, în 2009, la 180.000 lei în acest an. Toate cifrele au pălit în faţa argumentelor pentru susţinerea activităţilor culturale într-un an de criză. Argumente identice cu cele menţionate de Jenica Tabacu exact pe aceeaşi temă, în urmă cu un an, înaintea de descoperirea incompatibilităţii sale. Adică „pe vreme de criză, investiţiile şi cultura ridică moralul cetăţenilor!”

Alin Moldoveanu s-a luat de PNL, PSD şi l-a atacat pe viceprimarul Dragomir

Fostului lider local al PNDC i-a revenit latura politică a conferinţei de presă. El a atacat „ieşirile PNL şi PSD din ultima vreme”. Şi a detaliat: „Noi, cei 11 consilieri ai PD-L am aflat problemele câmpinenilor mergând pe străzi, prin toate cartierele şi discutând cu foarte mulţi cetăţeni. Nu cum face PNL, care preia anumite probleme şi le trimite prin scrisori administraţiei locale. Tot pe străzi, de la oameni, am aflat că se discută cum că, cele 17 miliarde primite de Câmpina de la Consiliul Judeţean ar fi fost aduse de viceprimarul Ion Drasgomir. Total fals! Bani sunt aduşi prin negocieri de primarul Horia Tiseanu şi parlamentarii din Câmpina ai PD-L”, a spus Alin Moldoveanu.

Tiseanu, „cetăţeanul” Guran şi „avocatul” Severin

Atacul pornit de Alin Moldoveanu asupra PNL a fost continuat de Horia Tiseanu. „Fiecare partid încearcă să câştige alegerile, dar nu înţeleg scrisoarea PNL prin care ni se cer detalii despre tot felul de lucrări. Nu mi se pare normal ca un partid cu reprezentare în Consiliul Local să facă aşa ceva. E un politicianism ieftin din partea PNL. Am răspuns cu solicitudine, dar dacă se va continua din partea conducerii PNL cu această practică, mă mai gândesc dacă să le răspund şi îi voi îndruma spre consilierii lor”, a afirmat Tiseanu. Avocatul „cetăţeanului” Guran s-a dovedit a fi senatorul democrat-liberal Georgică Severin, care a spus: „Să nu se înţeleagă că PD-L are ceva împotriva acestor scrisori. Orice cetăţean, inclusiv un lider politic, poate formula o cerere în baza Legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, iar administraţia locală este obligată să-i răspundă, indiferent dacă îi place sau nu. Dar nu e corect ca acest lucru să fie folosit ca armă politică!”.

Tiseanu, supărat pe Guvern

Un alt subiect de discuţie a fost terenul Şcolii de Poliţie, pe care Guvernul l-a alocat Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru construirea de locuinţe exclusiv pentru angajaţii săi. „Nu vreau să spun prea multe – a afirmat supărat Horia Tiseanu – dar sunt total dezamăgit de hotărârea Guvernului. Am discutat cu conducerea Şcolii de Poliţie, iar aceştia intenţionează să construiască aici locuinţe pentru angajaţii MAI din tot judeţul, dar pe noi ne interesează doar soarta câmpinenilor. Chiar vineri voi merge la Bucureşti, unde voi avea o întâlnire cu ministrul Vasile Blaga şi să vedem ce se mai poate face. Măcar diferenţa de 6 hectare să ne-o dea nouă pentru că avem peste 200 de dosare depuse de tinerele familii care doresc teren pentru locuinţe. Bătălia va fi pe acel dezvoltator imobiliar care va realiza viitorul cartier de locuinţe şi noi credem că putem găsi unul mai bun decât cel pe care, probabil, îl va găsi Şcoala de Poliţie… Dar, cel puţin pentru moment, nu vreau să spun mai multe…”
Spitalul a generat o dispută între Alin Moldoveanu şi Georgică Severin

Cel mai delicat subiect a fost cel al Spitalului Municipal. A fost momentul în care – dincolo de linia partidului – Severin a afirmat: „Regret că ministerul s-a grăbit să-l demită pe medicul Tiu. Am toată admiraţia pentru Alexandru Matei, care este un profesionist din punct de vedere chirurgical, dar nu este un bun manager. Dezavuez metoda de a demite oameni din conducerea unor instituţii pentru simplul motiv că nu sunt membri ai unui anume partid. Cred că Tiu ar fi fost o şansă pentru spital. Este un punct de vedere personal, care nu implică absolut cu nimic partidul”. Pe măsură ce Severin vorbea, pe feţele colegilor săi de partid se citea surprinderea sau chiar indignarea, dar singurul care a reacţionat şi a făcut-o la modul vehement a fost Alin Moldoveanu, care a ţinut să afirme public că „nu sunt de acord cu cele spuse de domnul Severin. Doctorul Matei este un bun manager, iar dacă în mandatul doctorului Tiu s-ar fi făcut procesele verbale care trebuiau făcute pentru preluarea personalului, pentru buna derulare a contractului cu Romgermed, spitalul nu ar fi ajuns în situaţia pe care a fost nevoit s-o îndrepte tot doctorul Matei”. „Îmi daţi voie să am şi eu o părere personală şi să o pot expune public?” – a insistat senatorul. „Da, sigur, dar eu nu sunt de acord cu părerea dvs! Şi doresc s-o spun foarte clar!”, a replicat şi Alin Moldoveanu.

8 Comentarii  

  1. Imi place cum vorbeste Alin Moldoveanu despre "noi consilierii PDL ".Te apuca greata de acest linge … care acum 2 ani il scuipa pe Tiseanu si ai lui.Rusineeeee….

  2. Daca a ajuns si unul ca Moldoveanu sa conduca orasul asta ,atunci chiar trebuie sa emigram unde vedem in fata ochilor.Asta are scoala cata vacanta are Severin ,dar in schimb o nesimtire si un tupeu incredibil

  3. ELVIS ARGHIR SPUNEA:(La multi anonomi…)Vad ca cei care scriu pe aici sunt foarte buni cetateni ai urbei, stapanesc limba romana…asta spune totul…

  4. Alin Moldoveanu este o persoana care vrea binele orasului,nu sunt din Campina si nici din judetul Prahova,am descoperit intamplator blogul,imi place formatul publicatiei…chiar daca ziarul fostului Pndc,Tinta nu mai este consider oportuna ca orice gest si actiune civica este binevenita.Acest om a stopat actiunile doamnei Tabacu care a jonglat prin Consiliul Local si afacerile cu asfalt ale Cam-ului conduse de fam.Mihart.Felicitarile mele.

  5. oare de ce accepta Tiseanu tot circul pe care il face Moldoveanu in jurul lui?nu pot sa inteleg cum un om cu educatia lui Tiseanu se poate complace in mocirla asta .oare ce parere ar fi avut batranul domn Tiseanu daca mai traia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare