Știri

Concursul de arhitectură privind centrul Câmpinei, fără câştigător

S-a încheiat jurizarea realizată de specialişti a lucrărilor privind soluţiile pentru centrul municipiului Câmpina. Juriul concursului a fost format din arh. Dorin Ştefan;  arh. urb. Doina Bubulete; arh. Didona Căliman, arhitect şef Câmpina, reprezentant desemnat de promotor; arh. Cerasella Crăciun, reprezentant desemnat de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti; arh. Călin Hoinărescu, reprezentant desemnat de promotor; arh. Luminiţa Sânziana Iatan, arhitect şef Prahova, reprezentant desemnat de promotor; arh. Alexandru Mircea, reprezentant desemnat de Ordinul Arhitecţilor din România. După două zile de dezbateri aprinse, s-a decis ca premiul I să nu se acorde, neexistând astfel, practic, un câştigător. În schimb, s-au acordat două premii II (în valoare de 50.000 lei fiecare), un premiu III (30.000 lei) şi trei menţiuni (în valoare de 10.000, 6.000, respectiv 4.000 lei). Acordarea premiilor se va face în cadrul unei conferinţe care va avea loc joi, 9 decembrie, de la ora 11.00, în sala mică a Casei Tineretului.
Acum vor intra în scenă câmpinenii, care vor putea să viziteze expoziţia de soluţii şi să voteze. Votul câmpinenilor se va desfăşura în perioada 15 decembrie 2010 – 31 ianuarie 2011, în fiecare zi fiind prezent la Casa Tineretului un specialist din cadrul Biroului de Urbanism al Primăriei Câmpina, care va putea explica oamenilor detaliile tehnice necesare. Expoziţia va fi deschisă zilnic, între orele 9.00 şi 17.00, iar sâmbăta şi duminica, între orele 9.00 şi 14.00, cu excepţia sărbătorilor. Se va vota pe buletine de vot, urmând ca, după închiderea expoziţiei şi centralizarea datelor, probabil undeva în jurul datei de 10 februarie anul viitor, să fie anunţat câştigătorul votului popular.
Câmpinenii nu sunt la prima experienţă de acest gen, numai că, la precedentul vot consultativ, cel pentru alegerea monumentului reprezentativ care ar fi urmat să fie amplasat în Centrul Civic, votul majoritar a fost pentru o coloană, dar s-a aprobat… oul primordial. În cele din urmă, realizarea acelui monument a fost anulată şi din toată experienţa au rezultat doar bani cheltuiţi aiurea şi o bătaie de joc la adresa votului popular. Poate de această dată va fi altfel, având în vedere că este vorba despre o investiţie foarte importantă şi, în mod cert, foarte scumpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare