BREAKING NEWSȘtiri

Colegiul Tehnic Forestier, premiul I pe țară la plantări în competiția ecOprovocarea

ecOprovocarea, un concurs adresat liceelor, precum și școlilor primare și gimnaziale, a încheiat recent ultima sa ediție, la finalul căreia au fost strânse și trimise spre reciclare peste 90.000 de kg de deșeuri.
La ediția din acest an, Colegiul Tehnic Forestier din Câmpina a participat la trei categorii: plantări , igienizare și târguri circulare – cu trei echipe, doi profesori și 15 elevi, obținând Premiul I pe țară la plantări și Premiul al II-lea la igienizări.
ecOprovocarea a fost declarat „Cel Mai Bun Proiect Educațional de Mediu din România în 2014”, în cadrul Energy Globe Awards, concursul fiind inclus și în Calendarul activităților extracurriculare interjudețene și regionale în 2017-2018.
Programul ecOprovocarea își propune să motiveze și să îndrume tinerii, pentru a deveni lideri în domeniul protejării mediului. Astfel, elevii se organizeză în echipe, își aleg un lider (profesor sau elev), optează pentru o categorie de activități de mediu (reciclare, igienizare, plantare, târguri de economie circulară, grădini multifuncționale) și intră în competiție, iar fiecare element relevant din strategia lor de protecție a mediului primește puncte, conform Regulamentului.
Urmare punctajului acumulat, 4 elevi și un coordonator din echipă vor participa anul acesta în tabăra ecOprovocarea care va avea loc în luna august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare