Știri

Coaliţie anti Moldoveanu

Politica la Câmpina – arta compromisului în interesul… cui?
La numai o zi după ce declaraseră că nu este momentul pentru vreo precizare legată de turul al doilea, liderii PD-L, PSD şi PIN au participat la o conferinţă de presă comună, în sediul PD-L. În ciuda faptului că nu s-a simţit în largul lor, iar asta se vedea cu ochiul liber (Jenica Tabacu revenind în sediul de unde nu are amintiri prea plăcute, iar liderii PSD intrând pentru prima oară în fieful PD-L), Tiseanu, Tabacu, Şerbănoiu, Bercăroiu şi Tudor au vorbit despre interesul cetăţeanului şi despre necesitatea coalizării celor trei formaţiuni politice “pentru a nu izola Câmpina”!
Protocoale de dragul cetăţeanului sau al puterii?
Conferinţa a fost prilejuită de anunţarea semnării unor protocoale de colaborare între PD-L şi PSD, dar şi între PD-L şi PIN. Scopul declarat al acestora – susţinerea lui Horia Tiseanu în turul al doilea, dar şi crearea unei majorităţi în Consiliul Local.
PSD încalcă directivele de la centru
Reprezentanţii celor trei partide au transmis anumite mesaje, poate cel mai interesant fiind al PSD, care, prin acest protocol, a încălcat linia trasată de Mircea Geoană şi Ion Iliescu de “izolare a candidaţilor PD-L aflaţi în turul al doilea”. Ei bine, în pofida acestei directive, Mihail Şerbănoiu a precizat: “Pentru PSD, protocolul este mult mai important decât vă puteţi imagina, pentru că noi am pus mai presus de linia partidului interesul cetăţeanului”!
“Aşa-i în politică!”
La rândul ei, Jenica Tabacu a fost întrebată cum se împacă această postură de susţinătoare ferventă a lui Horia Tiseanu, după ce întreaga campanie s-au acuzat reciproc. De altfel, reprezentanta PIN a fost cel mai dur critic al actualului primar. Răspunsul sintetizat: “Aşa-i în politică!”Punctul pe “I” al strategiei acestei coaliţii de conjunctură, care nu are ca scop decât obţinerea puterii, a fost pus de Mihail Şerbănoiu: “Vom folosi toate metodele legale de a aduce lumea la vot şi de a-i convinge să voteze cu Horia Tiseanu”!
Cine sunt cetăţenii în interesul cărora va lucra administraţia?
Conferinţa s-a încheiat repede, politicienii fiind destul de trişti şi apăsaţi de penibilul situaţiei în care se aflau, dar convinşi că nici un compromis nu este prea mare. Bineînţeles, în interesul cetăţeanului! Care cetăţean? Ar fi câteva nume de cetăţeni – în mod sigur – în interesul cărora va lucra viitoarea administraţie locală în componenţa Horia Tiseanu primar, Gheorghe Tudor viceprimar şi Jenica Tabacu city manager, dar ce se întâmplă cu restul cetăţenilor? Cei mulţi… Crede cineva că le pasă acestor oameni de cei mulţi?! Indiferent de motivele invocate de liderii celor trei partide, cum îi mai poate crede cineva de vreme ce una spuneau acum două-trei săptămâni şi alta susţin acum?!

Un comentariu

  1. Sa presupun ca ziarul Oglinda considera ca este spre binele orasului Campina sa avem primar un karatist semianalfabet???
    Pe voi cu cat v-a cumparat Anghel??? Sunteti mai mult decat penibili. Promovati pe cei dupa chipul si asemanarea voastra. Adevarul e ca asta meritati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare