Știri

Cine şi de ce blochează lichidarea CPGC?

La începutul anului trecut, Consiliul Local Câmpina a aprobat lichidarea Companiei Publice de Gospodărie Comunală (CPGC). A trecut de atunci cam mult timp, mai ales pentru o lichidare… Şi mai ales pentru că părea să nu se mai întâmple nimic! Dar n-a fost aşa, s-au întâmplat multe, iar lichidarea nu s-a finalizat nici în ziua de azi. Situaţia a fost sesizată şi de unii consilieri locali (printre care şi Florin Marcu), care au solicitat prezenţa şi explicaţiile lichidatorului desemnat de Consiliul Local, Paul Tifigiu. Acesta s-a prezentat la ultima şedinţă a Consiliului Local, unde a dat unele explicaţii. Aproape toate s-au referit la blocarea lichidării.
Procese, procese, procese…
Lichidarea CPGC s-a blocat în instanţă, din cauza mai multor procese. “Avem mai multe procese pe rol. Dintre acestea, am câştigat unul, cel cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Finanţele au renunţat, astfel, la executarea silită a Companiei. Dar mai avem procesele cu foştii salariaţi, cu Ministerul de Finanţe şi cu o persoană fizică din Câmpina”, a afirmat Paul Tifigiu. În afara proceselor cu Direcţia de Finanţe (unul a fost câştigat, dar mai există unul legat de TVA aferentă investiţiilor realizate de CPGC pe domeniul public) şi cu un câmpinean – care a solicitat 20 milione RON (da, da, nu e nici o greşeală) drept garanţii pentru că CPGC nu a reparat acoperişul locuinţei sale – un alt proces important este cel cu… foştii salariaţi. Angajaţii CPGC, care şi-au pierdut locurile de muncă după ce serviciile de apă şi canal au fost preluate de HidroPrahova, au dat societatea în judecată solicitând plata a zece salarii nete pe economie, conform prevederilor contractului colectiv de muncă. Suma totală solicitată – 278.373 lei. Reprezentanţii administraţiei locale susţin că nu se pune problema achitării acestor bani deoarece nu există cadrul legal, iar contractul colectiv de muncă nu a fost aprobat de AGA de la fosta Companie Publică. Un nou termen în acest proces a fost stabilit pentru 8 octombrie 2010.
Consilierul Florin Marcu nu a fost mulţumit de răspunsurile lichidatorului şi a cerut lămuriri suplimentare, în special în ceea ce priveşte procesul cu foştii salariaţi. Iar când Paul Tifigiu era pe cale să lămurească unele lucruri, a intervenit preşedintele de şedinţă, Elvis Arghir, care a… blocat lămuririle, preferând varianta „să vă trimită dl. Tifigiu o hârtie cu răspunsurile”! Şi nimeni n-a mai avut nimic de spus. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare