Știri

Ce şcoli din Prahova vor trece în scenariile 1, 2 sau 3 începând de luni, 21 septembrie

Conform ultimelor informaţii primite de la Prefectura Prahova, astăzi, 18 septembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit într-o ședință extraordinară, organizată în sistem audioconferință, în care s-a decis schimbarea scenariilor de lucru pentru o serie de școli din județ. Prin Hotărârea nr.48/18.09.2020 au fost dispuse umătoarele: 

– începând din 21 septembrie, activitățile didactice se vor desfășura prin participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 1), la următoarele unități de învățământ din județul Prahova: Școala Gimnazială Internațională „Spectrum” Ploiești, Liceul „Simion Stolnicu” Comarnic (plus structure), Școala Gimnazială „Florin Comișel” Ploiești, Grădinița cu program normal nr. 51 Ploiești, Școala Gimnazială „Erou Sergent GrigoreIoan” Dumbrăvesti (plus structura), Școala Gimnazială „Ioan Moga” Ditești, Școala Gimnazială Măgureni (plus structuri), Școala Gimnazială „Candiano Popescu” Ploiești plus Școala Gimnazială nr. 13 Ploiești (structura). Aceste unități au funcționat, în prima săptămână de școală, în Scenariul 2. 
– ca urmare a avizului favorabil al Direcției de Sănătate Publică Prahova, la Școala Profesională Starchiojd (plus structuri) s-a dispus desfășurarea, începând din 21 septembrie, a activităților didactice prin participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 2). În prima săptămână de școală, procesul educational s-a desfășurat aici conform Scenariului 3. 
– Pentru clasa a IV-a C din cadrul Școlii Gimnaziale „Sfântul Vasile” Ploiești se dispune suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” și trecerea la Scenariul 3 (participarea tuturor elevilor la activităţi/ lecţii online), la propunerea consiliului de administrație al respectivei unități de învățământ, avizată de Inspectoratul ȘcolarJudețean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile,începând din data de 21 septembrie. 
În perioada de suspendare a cursurilor, conducerea instituţiei de învăţământ menționată va dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii: 
a) curăţenia şi aerisirea claselor/sălilor; 
b) dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor instituţiei de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete; 
c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/carantinaţi la domiciliu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare