Unul dintre angajații cu funcție importantă în administrația publică locală, directorul economic Alice Tudorache, a cerut la scurt timp după alegerile locale din toamna anului trecut, suspendarea pentru o perioadă de 12 luni a contractului de muncă, cerere aprobată de primarul Alin Moldoveanu.
Potrivit informațiilor apărute zilele trecute în spațiul public, administrația Moldoveanu pregătește un dublu transfer în organigrama Primărei Câmpina, unul dintre ele vizând chiar funcția de director economic, unde cel mai probabil edilul șef intenționează să-l reinstaleze pe Marius Vișan, actualul director al Poliției Locale. Cel de-al doilea transfer vehiculat în presă se referă la instalarea fostului comandant al Poliției Municipale, Romeo Văsii, în funcția de director al Poliției Locale Câmpina.
Vă reamintim că Marius Vișan a mai condus Direcția Economică după pensionarea fostului șef al finanțelor locale, economistul Gheorghe Ecaterinescu, pentru o scurtă perioadă de timp, înainte de a fi transferat de Horia Tiseanu, fostul edil al Câmpinei, să-i conducă pe polițiștii locali.
Ce rațiuni au stat în spatele deciziei de suspendare temporară dintr-o funcție importantă în administrația locală, obținută cu doar trei ani în urmă, ce șanse sunt să mai revină la conducerea Direcției Economice și în ce măsură se poate vorbi de falimentul Câmpinei, atât de clamat de Alin Moldoveanu de la preluarea mandatului de primar și până în prezent, aflăm dintr-o discuție pe care am avut-o cu Alice Tudorache pe această temă.
– La scurt timp după alegerile locale din toamna anului trecut, ați solicitat suspendarea pe o perioadă de 12 luni a contractului de muncă încheiat cu administrația publică locală. Ce v-a determinat să luați această decizie după doar trei ani de activitate la conducerea Direcției Economice din Câmpina?
– Am luat această decizie pentru a putea continua proiectele de perfecționare profesională. De asemenea, activitatea pe care o desfășor la momentul acesta constituie o nouă etapă în dezvoltarea mea personală.
– Veți reveni la conducerea Direcției Economică după expirarea celor 12 luni? Ce părere aveți în legătură cu zvonurile vehiculate în presă conform cărora Marius Vișan, directorul Poliției Locale, ar putea să vă înlocuiască cât de curând?
– Este prematur să răspund la această întrebare. În funcție de parcursul activității pe care o desfășor în prezent, voi decide la sfârșitul perioade de suspendare dacă mă voi întoarce la conducerea Direcției. Marius Vișan vine din rândul colegilor de la Direcția Economică, unde a fost Șef serviciu impozite și taxe locale. Dacă dânsul va asigura interimatul conducerii Direcției Economice, nu pot decât să îi urez mult succes în noua activitate. Va avea în subordine o echipă de profesioniști constituită în două servicii: impozite și taxe locale, respectiv buget, finanțe, contabilitate.
– Noul primar al Câmpinei, Alin Moldoveanu, declară public, de fiecare dată când are ocazia, că bugetul Câmpinei a fost grav afectat în ultimii ani de pe urma deciziile proaste luate de administrația Tiseanu, decizii care azi, potrivit declarațiilor primarului în funcție, aproape că au falimentat orașul. Sunteți persoana care în ultimii ani a luat parte la toate deciziile importante în ceea ce privește bugetul Câmpinei și, drept urmare, sunteți avizată să ne spuneți care era situația reală a bugetului Câmpinei la sfârșitul anului trecut. Se poate vorbi de faliment?
– Așa cum știți, forul suprem în ceea ce înseamnă guvernarea locala este Consiliul Local. Executivul și aparatul de specialitate al primarului pun în aplicare hotărârile consiliului și dispozițiile primarului. Fiecare primar are propria viziune în ceea ce privește bugetul și proiectele de investiții ale localității. Într-adevăr, anul 2020 a fost unul dificil din punct de vedere financiar din cauza cheltuielilor efectuate din bugetul local pentru combaterea pandemiei de coronavirus, dar și prin neîncasarea cotelor din IVG (impozitul pe venit global) previzionate de către Ministerul Finanțelor la începutul anului, însă categoric nu se poate discuta despre falimentul Municipiului Câmpina. Situația în momentul plecării mele, la data de 10 decembrie 2020, era una stabilă, în sensul că nu înregistram plăți restante, iar facturile introduse în contabilitate erau acoperite pentru plată de disponibilul din Trezorerie.
– În condițiile în care nu vă mai întoarceți la conducerea Direcției Economice, cu ce impresii rămâneți după experiența de a fi lucrat la vârful administrației locale câmpinene? Aveți vreun regret sau vreun motiv de mulțumire în ceea ce privește activitatea pe care ați desfășurat-o?
– A fost o experiență constructivă, trei ani în care consider că am performat în ceea ce înseamnă administrație publică. De asemenea am avut o bună colaborare cu colegii din primărie și din instituțiile subordonate.
Sincer cred ca aceasta doamna sa meargă la dna să-și dea demisia si dupa autodenunt de furt din banul public si verificată financiar pe ultimi 3 anii