De ani de zile, activitatea Hidro Prahova, operatorul regional al sistemelor de apă și canalizare din Câmpina, generează constant nemulțumiri în rândul cetățenilor. Fie că este vorba de prețurile ridicate pentru serviciile oferite, de facturile încărcate cu sume nejustificate pentru a acoperi pierderile din rețelele învechite, sau de lipsa presiunii în sistemul de distribuție a apei potabile în mai multe cartiere ale orașului, problemele persistă.
O dovadă în plus a deficiențelor în managementul local și județean al acestei companii de utilități este reprezentată de intervențiile de reparații la propriile rețele, în urma cărora lucrările de reabilitare a carosabilului sunt lăsate nefinalizate.
Un exemplu concret este avaria de pe strada Al.I. Cuza, pentru care Primăria Câmpina a emis un aviz de spargere a carosabilului pe 29 mai 2024. Cu toate acestea, Hidro Prahova nu a finalizat lucrările nici până în prezent, lăsând totul la voia întâmplării și punând în felul acesta în pericol siguranța traficului rutier.
Nemulțumiți de situația ce persistă de peste trei luni, locuitorii din zonă s-au adresat atât Primăriei Câmpina, cât și celor de la Hidro Prahova, însă fără succes. „Locuiesc pe strada Al. I. Cuza. De trei luni s-au făcut reparații la conducta de apă sau de canalizare, nu știu exact. De atunci a rămas o gaură în carosabil ce nu a fost reparată nici până în prezent. Are ca semnalizare un panou de plastic alb, ca un gard, peste care dau șoferii în mod constant. Am sesizat asta în repetate rânduri la Hidro Prahova și de acolo ne-au trimis la Primărie. De aici ne-au trimis înapoi la Hidro Prahova. Am tras concluzia că nu este problema niciunuia dintre cei care conduc acest oraș. Nu mai am unde să sun, că nu mă aude nimeni” – ne-a declarat d-na Victoria C.
La solicitarea publicației noastre, autoritățile locale au oferit un răspuns prin intermediul viceprimarului Liviu Dumitrache: „Cu Hidro Prahova este foarte dificil de lucrat. După cum știți, se plânge toată lumea de serviciile acestui operator și asta în condițiile în care administrația locală este reprezentată la vârf în relația cu Hidro Prahova de către primarul Alin Moldoveanu și de administratorul public Adrian Dobre. Sunt multe astfel de situații în oraș. Noi am dat autorizație de spargere a carosabilului în data de 29 mai 2024, cu termen de finalizare în data de 11 iunie 2024. Operatorul avea obligația să readucă carosabilul la forma inițială. Din câte știu, Poliția Locală a dat și o amendă pentru asta. Din păcate, cei de la Hidro Prahova nu reacționează la nicio adresă din partea noastră”.
Am încercat să obținem un punct de vedere și din partea responsabililor Hidro Prahova de la Câmpina, însă am primit doar un refuz politicos din partea lui Andrei Păunescu, șeful de zonă. „Sunați la cei de la comunicare!” – a fost răspunsul expeditiv al acestuia, care nici măcar n-a așteptat să-i comunicăm motivul pentru care l-am apelat.
Cum era de așteptat, la numerele de telefon ale biroului din Câmpina al Hidro Prahova nu răspunde nimeni.
Vă reamintim că, la nivel județean, Hidro Prahova este într-o relație directă de subordonare față de Consiliul Județean Prahova, condus în acest moment de liberali și că legislativul câmpinean l-a mandatat pe primarul liberal Alin Moldoveanu să reprezinte Câmpina în relația directă cu compania de utilități.
Atât la Ploiești cât și în filialele Hidro se vorbește politica.Speram ca doamna Nistor sa ne scape de aceasta scabie numita Hidro ai căror angajați de la muncitor la șefi vorbesc de sus ca și cum s ar trage de șireturi cu tine.Nesimtire crasa garantata de CJ de unde unii se înfruptata.O firma căpușa ca și Floricon ce deține monopol.Nu au utilaje,muncitori împrumută,acest domn Păunescu Andrei e garantat de Psd de la Ploiesti.Despre ce vorbim!
Ar trebui copiat modelul Oradea si sa avem un operator propriu de distribuire a apei. Daca se vrea, se poate si cred ca doamna Nistor are capacitatea de a pune asa ceva in practica.
Din pacate , nu se poate iesi din Hidro Prahova, pentru ca Primaria ar trebui sa plateasca toate lucrarile de schimbare/introducere canalizare si apa realizate din fonduri europene.
Conform CIM angajaților pe timp de canicula nu li se oferă nici apa! Asa firma e Hidro.CA încasează bani degeaba.Detii monopol ,ai un anume patrimoniu,e problema ta ca srl sa accesezi fonduri europene,nu sa bagi capul ca struțul,sa cauți subcontractanti sau sa ceri bani la primarii.,de suprataxat populația nu mai zic..Vrei sa fii sef,director în viata,trebuie sa cotizezi la partid.
Sa îl citam pe Liviu Soldan: Fostul Cpgc este o vaca de muls.Asta este Hidro.un srl cu foști șefi controversati: Pantea,Semcu.De ce sa le plătesc ăstora salariul,vacante,gagici,cotizația la partid din munca mea.Pe 2 lucruri în viata nu trebuie sa dai bani.Ganditi și aflați la ce ma refer.