BREAKING NEWSȘtiri

Campania „Câmpina Curată“ continuă cu cea de-a doua acțiune de ecologizare în data de 15 mai

Prima acțiune de ecologizare din cadrul campaniei „Câmpina Curată“, care a debutat la data de 24 aprilie, un proiect inițiat de societatea civilă prin care se dorește igienizarea zonelor insalubre din municipiul Câmpina desfășurat în parteneriat cu Primăria Câmpina, Floricon Salub și Ocolul Silvic Câmpina, a fost un real succes, atât din punct de vedere al mobilizării, cât și a cantității de gunoi strânse de sutele de participanți.
„Ce s-a întâmplat astăzi este doar un mic pas spre normalitate. Poate cer prea mult dacă sugerez să ne dozăm bucuria. Proiectul CÂMPINA CURATĂ înseamnă multă muncă și răbdare, munți de tenacitate și încredere, că există multe obstacole prevăzute deja, dar și neprevăzute, și că, pentru succesul acestui proiect, toți oamenii care se implică este bine să se înarmeze cu aceste atribute“ – declara Clara Leica, unul dintre inițiatori, în urmă cu două săptămâni.
Cea de-a doua acțiune de ecologizare va avea loc sâmbătă, 15 mai, începând cu ora 9.00, înscrierile pe adresa de email: campinacurata@gmail.com urmând să se încheie azi, 11 mai, la ora 12.00.
„Zonele de ecologizare vor rămâne aceleași ca la prima acțiune, din 24 mai, pentru că nu am reușit să le curățăm atunci în totalitate, plus zona Lacul Peștelui, în măsura în care autoritățile locale ne vor sprijini, pentru că acolo ecologizarea este mult mai dificil de realizat. În privința mobilizării, ne așteptăm la cel puțin 500 de voluntari, sperând ca numărul acestora să crească, având în vedere, de exemplu, că elevii au început școlile și s-ar putea mobiliza mai bine. Din păcate, am observat că în multe din zonele ecologizate în prima noastră acțiune a reapărut gunoiul, ceea ce ne dă de înțeles că efortul nostru, al celor cărora ne pasă, trebuie susținut și de anumite măsuri de monitorizare și sancționare a generatorilor de gunoi, pentru că altfel totul este în zadar” – ne-a declarat Anca Huțu, unul dintre organizatorii acestei campanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare