Știri

Bugetul local a ajuns la 670,8 miliarde lei vechi

Numeroase şi aprinse au fost discuţiile pe marginea rectificării bugetului local propusă de primarul Horia Tiseanu. Multe lucruri utile pentru comunitate, dar şi câteva “năzbâtii”, care au trecut doar prin… vot politic. În cele din urmă, rectificarea bugetului local a fost aprobată, acesta ajungând la valoarea de 670.816.600.000 lei vechi.
Alin Moldoveanu a obţinut covoare asfaltice, nu peticiri
Unul dintre subiectele discutate a fost cel privind reparaţiile mai multor străzi. “Am propus cu curaj suma de 30 miliarde lei vechi pentru reparaţii străzi, dacă ne va permite şi vremea…”, a deschis subiectul primarul Tiseanu. Chiar dacă Alin Moldoveanu a propus suplimentarea acestei sume cu banii alocaţi pentru achiziţionarea celor două autoturisme Dacia Logan destinate Poliţiei Comunitare, iar Monica Clinciu a solicitat ca miliardul alocat pentru un autoturism, pe care urmează să-l achiziţioneze Primăria, să fie îndreptat tot pentru repararea străzilor, ambele amendamente au fost respinse, printr-un vot politic destul de greu de explicat. Totuşi, Alin Moldoveanu a reuşit să impună Executivului un lucru important: “Insist să fie vorba de covoare asfaltice, nu de peticiri”.
Strategie la… strategie
Surprinzătoare a fost dorinţa – votată cu ochii închişi de aleşii urbei – a consilierului Jenica Tabacu. Printre altele, aceasta a propus alocarea sumei de 350 milioane lei vechi pentru realizarea strategiei locale de dezvoltare. Numai că, aceasta nu are nici o valoare atâta vreme cât Câmpina nu are un Plan Urbanistic General, astfel încât – conform specialiştilor din Primărie – în momentul în care PUG-ul va fi gata, strategia locală va trebui refăcută. Mai mult, încă de la începutul anului există o asemenea prevedere bugetară, care nu a fost îndeplinită tocmai pentru că se aşteaptă elaborarea PUG-ului. Dar este greu cu partea de documente, lucru de care se plânge şi primarul Tiseanu: “Ni se cer atâtea hârtii pentru PUG, încât sper să nu obosim făcându-le. Parcă am realiza un plan strategic pentru un război cu extratereştrii”!
Ce va face administraţia localăcu un autoturism de un miliard?
Monica Clinciu a fost cea care a atras atenţia asupra achiziţionării unui autoturism în valoare de un miliard lei vechi! “Pentru susţinerea activităţilor social- cultural-educative”, a sunat explicaţia oficială. “Leganza e trasă pe dreapta, pentru că are un consum de 18-25 litri la suta de kilometri”, a mai adăugat primarul Tiseanu. Iar consilierii au votat achiziţionarea unui asemenea autoturism! Chiar dacă maşina a fost solicitată de Casa de Cultură, se aude că va fi utilizată şi de viitorul city-manager. Sau poate pentru acesta va mai fi cumpărat un autoturism…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare