Știri

Atelier de vară dedicat preşcolarilor din Plaiu Câmpinei

În perioada  28 iulie – 14 august 2017,  la Grădiniţa cu Program Normal din Plaiu Câmpinei, structură a Şcolii Gimnaziale a comunei Şotrile, s-au desfăşurat activităţi de voluntariat în cadrul  proiectului „Ateliere de vară – Şotron” derulat de Asociaţia „OvidiuRo”. Prin aceste activităţi s-a dorit implicarea unor preşcolari de pe raza comunei Şotrile, care provin din medii defavorizate, astfel ca aceştia să beneficieze de educaţie timpurie de calitate, pentru a preveni abandonul şcolar care este, din păcate, în creştere în rândul copiilor săraci. 
Activităţile de voluntariat au fost coordonate de o echipă formată din: Oana Elena Constantin – educatoare la Grădiniţa cu Program Normal Plaiu Câmpinei – Şotrile, Marcela Iordache – educatoare la Grădiniţa cu Program Prelungit  „Sf. Mucenic Mina” din Ploieşti,  Ioana Grădinaru – educatoare la Grădiniţia cu Program Normal  Vistieru – Şotrile şi Maria Dobrescu – directorul Şcolii Gimnaziale din comuna Şotrile.
De-a lungul celor 12 zile, în care s-au desfăşurat diverse activităţi menite să-i atragă pe cei mici, au participat 20 de preşcolari şi părinţii acestora. Zilnic, copiii au primit mâncare şi obiecte pentru igiena personală, iar la finalul atelierelor, micuţii au primit din partea d-nei director ghiozdane, jucării şi dulciuri, iar din partea organizaţiei implicate în derularea proiectului, cărţi şi diplome.
„Astfel de activităţi au un impact major în rândul copiilor, dovadă fiind prezenţa lor în număr mare şi ar fi necesar să se desfăşoare în şcoli şi grădiniţe în fiecare vacanţă de vară. Trebuie doar să-ţi doreşti să fii voluntar”, ne-a declarat prof. Maria Dobrescu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare