Știri

Astăzi a avut loc premierea elevilor câmpineni care au obţinut nota 10 la Evaluarea Naţională şi la BAC

Horia Tiseanu, primarul municipiului Câmpina, şi-a dat întâlnire astăzi, la ora 11:00, cu cei mai buni elevi ai promoţiei 2020 din clasele a VIII-a şi a XII-a pentru a le acorda diplomele care atestă faptul că munca lor nu a fost în zadar şi este recunoscută şi extrem de apreciată. 
Decizia de a organiza acest eveniment vine în urma hotărârii Guvernului de a acorda stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi la BAC. 

„Din perioada interbelică, de prin 1920-1940, Câmpina are un renume de oraş cu cel mai mare număr de intelectuali la mia de locuitori şi implicit şi şcoli care se prezintă la cel mai înalt nivel. Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” este cel mai competitiv liceu din Câmpina, clasându-se în fiecare an pe primul loc potivit rezultatelor elevilor. Nivelul de pregătire al acestui liceu este extrem de ridicat, sunt cadre didactice care se preocupă de evoluţia elevilor în domeniul cunoştinţelor. Nu în ultimul rând, voi, elevii, dovediţi mult prin faptul că pe lângă preocupările specifice vârstei, mai şi învăţaţi, ceea ce este extrem de important! Am fost şi eu elev al acestui liceu cu mulţi ani în urmă şi am învăţat la etaj, lângă cancelarie, la o clasă specială de matematică şi întotdeauna m-am mândrit să spun că am fost elevul Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu”. Sper ca şi voi să aveţi aceleaşi sentimente de mândrie după ce veţi termina liceul. Astăzi avem în faţa noastră patru eleve şi pe mama uneia dintre elevele de 10, pentru că fiica deja a plecat zilele trecute la studii în străinătate, eleve care au fost la limita maximă a cunoştinţelor, dovedind acest lucru prin rezultatele lor. Vreau să le felicit şi le doresc mult succes în toată activitatea pe care o vor avea. Cu siguranţă se va mai auzi de numele lor, pentru că aşa cum au fost aici conştincioase şi în facultăţile la care vor merge vor învăţa bine şi vor avea rezultate deosebite. 
Din partea Primăriei, prin Casa Tineretului, noi oferim un premiu financiar simbolic, de câteva sute de lei şi o diplomă de merit. Vreau să mulţumesc şi conducerii liceului care s-a preocupat de toată această situaţie în care se regăsesc acum toate şcolile din România şi din lume. O să aducem PC-urile şi laptop-urile pentru clase cât de curând, tablete pentru elevi şi mai ales pentru copiii care nu au posibilităţi de achiziţionare, cât şi lucruri aparent banale, precum dezinfectanţi, mănuşi, măşti, care sunt indispensabile în perioada aceasta” – a declarat primarul Horia Tiseanu. 

„Ne bucurăm că avem elevi cu asemenea rezultate, de fapt, ei duc renumele şcolii mai departe, atât la olimpiade, cât şi la evaluările naţionale, iar în ultimii ani am tot avut absolvenţi cu media 10. Anul trecut am avut trei elevi la Evaluarea Naţională şi unul la Bacalaureat. Îi felicit pentru rezultate” – a declarat la rândul său prof. Roxana Stan, directorul Colegiului. 

Cele patru eleve din Câmpina care au terminat liceul cu nota 10 sunt absolvente ale Colegiului Național „Nicolae Grigorescu” și vor urma studiile universitare atât la noi în ţară, cât şi în străinătate. Elevele care au ales universităţi din România sunt Teodora Pință (Facultatea de Medicină din Bucureşti) şi Ilinca Șandru (Facultatea de Automatică şi Calculatoare). Celelalte două eleve care vor pleca la Universităţi din Marea Britanie sunt Mara Merca la Ştiinţe Politice (Kings College Londra) şi Diana Constantin la Facultatea de Inteligenţă Artificială din Manchester. Singura din Câmpina care a obținut nota 10 la Evaluarea Națională este Eva Duță, care este acum elevă a Colegiului Național „Nicolae Grigorescu”. (Roxana TUDOSE) 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare