BREAKING NEWSȘtiri

APEL CĂTRE MEDICI PENTRU IMPLICAREA ÎN CAMPANIA DE VACCINARE

Pentru buna funcționare a campaniei de imunizare, în Prahova, Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică Prahova, reprezentanții unităților administrativ-teritoriale s-au implicat încă de la sfârșitul anului trecut pentru identificarea, amenajarea și buna coordonare a centrelor de vaccinare. O problemă majoră însă o constituie personalul medical de care este nevoie pentru funcționarea acestor centre. Iar deficitul de resursă umană specilizată, fără de care deschiderea unor noi centre este imposibilă, se va resimți și mai puternic odată cu debutul, în luna aprilie, a celei de-a treia etape. Este motivul pentru care autoritățile județene faca un apel public către toți medicii în a se alătura acestei campanii. Până în prezent, DSP Prahova a transmis o adresă către Colegiul Medicilor din județ, dar și către Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – Filiala Prahova, pentru a identifica disponibilitatea personalului medical calificat de a se implica în procesul de vaccinare anti COVID-19.
În județul Prahova, au fost amenajate centre de vaccinare în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Băicoi, Boldești-Scăeni, Breaza, Bușteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Urlați, Vălenii de Munte și în comunele: Ariceștii Rahtivani, Bărcănești, Berceni, Blejoi, Brazi, Brebu, Bucov, Ciorani, Filipeștii de Pădure, Florești,  Măneciu, Păulești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Vărbilău, Valea Călugărească, Valea Doftanei. Pentru a fi operaționalizate integral în etapa a III-a, depinde însă de implicarea personalului medical de specialitate, remunerat pentru activitatea de imunizare, și de dozele alocate.
Primăriile localităților unde sunt centre de vaccinare vor încheia cu persoanele selectate un contract de prestări servicii, cu plata la oră, astfel: 90 lei/ oră pentru medici; 45 lei/ oră pentru asistenți; 20 lei/ oră pentru personalul care face înregistrările (sume brute). Modelul de contract și sumele plătite sunt stabilite prin Ordin de Ministru și vor fi decontate din bugetul de stat.

Cei interesați în a obține informații și a colabora în cadrul acestei campanii sunt rugați să se adreseze reprezentanților primăriilor din localitățile amintite mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare