Știri

Andreea Iuliana Lungu, printre cei mai buni sportivi ai României în 2020

Pentru acest început de an, Federația Română de Atletism și-a propus să prezinte, pe rând, în cadrul proiectului «Campionii României 2020», poveștile acelor sportivi care, în ciuda greutăților cauzate de pandemie, au performat și au reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, fie la naționalele din februarie, de la București, fie la cele din toamnă, de la Cluj-Napoca.
Născută în data 16 iulie 2002, legitimată la CSS Constantin Istrati din Câmpina și antrenată de Mihaela Marin, Andreea Lungu este campioana României la seniori, tineret și juniori, vicecampioană balcanică de seniori, vicecampioană balcanică de juniori la aruncarea discului, toate aceste distincții fiind obținute doar în anul 2020.

Sursa foto: https://www.fra.ro/

Întrebată cum ar descrie anul competițional 2020 în câteva cuvinte, care a fost cel mai greu moment de anul trecut, dar și cel mai plăcut, Andreea Lungu a răspuns pentru site-ul FRF următoarele: „Anul 2020 a fost o provocare pentru toată lumea. Ne-a schimbat modul de viață și gândirea. Trebuie să ne adaptăm cu toții la ceea ce se întâmplă și să sperăm că totul va reveni la normal. Începutul pandemiei a fost un moment extrem de greu anul trecut. M-a deranjat că nu mă puteam antrena așa cum trebuie și nu știam ce competiții vor avea loc. Cel mai frumos moment din 2020 l-am trăit la Campionatul Balcanic de seniori de la Cluj Napoca, unde mi-am făcut record personal cu o aruncare de 50,15m”.
Pentru anul 2021, Andreea Lungu își propune participarea și obținerea unui rezultat bun la Campionatele Mondiale, marele său vis rămânând obținerea medaliei de aur la Jocurile Olimpice: „Îmi doresc enorm acest lucru și voi munci în continuare din ce în ce mai mult pentru împlinirea lui”, a mai declarat sportiva pentru sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare