Știri

Ambasadorul Vietnamului a vizitat uzina Confind

Prezent la sfârșitul săptămânii trecute în Prahova, la Forumul de afaceri România – Vietnam organizat de Camera de Comerț și Industrie Prahova, ambasadorul R.S. Vietnam, Dang Tran Phong, împreună cu delegația sa, au vizitat mai multe societăți comerciale mari din județ, cu diverse domenii de activitate, printre care și compania Confind din Câmpina, al cărei proprietar este omul de afaceri Ioan Simion.

„Această vizită a delegației vietnameze vine pe fondul semnării celor două Acorduri între Vietnam și Uniunea Europeană – Acordul de Comerț Liber (ACL) și Acordul privind Protecția Investițiilor (IPA), ambele semnate în anul 2019 pe perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului UE și ratificate în 2020, urmând a fi implementate treptat în următorii 10 ani.
Acordul de Comerț Liber a fost caracterizat de UE ca fiind „cel mai modern și ambițios acord încheiat vreodată între UE și o țară în curs de dezvoltare” și are ca scop eliminarea a 99% din taxele vamale. De asemenea, 65% din taxele la exporturile UE în Vietnam vor fi eliminate odată cu intrarea în vigoare a ACL-ului, restul taxelor vamale fiind excluse treptat în decursul a 10 ani.
În acest context, evenimentul și-a propuns familiarizarea mediului de afaceri prahovean cu o piață în dezvoltare, prea puțin explorată anterior dar al cărei potențial comercial și investițional este susținut de una dintre cele mai ridicate rate de creștere economică la nivel mondial, de amplele reforme care au deschis țara pentru investițiile străine şi au îmbunătățit climatul de afaceri dar și de faptul că IMM-urile reprezinta 98% din totalul întreprinderilor din Vietnam” – se arată într-un comunicat de presă a Instituției Prefecturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare