BREAKING NEWSȘtiri

Alocațiile pentru copii în pericol!

BNS cere Guvernului să revină asupra deciziei de amânare a creșterii alocațiilor prevăzută pentru 1 iulie 2021

Într-un comunicat remis presei, reprezentanții Blocului Național Sindical (BNS) solicită Guvernului să revină asupra deciziei de amânare a creşterii alocaţiilor pentru copii prevăzută a se realiza la 1 iulie 2021.

„Ministerul Muncii și Protecției Sociale a transmis un proiect de OUG prin care își asumă mai mult chiar decât deja anunțata amânare a creșterii alocațiilor copiilor prevăzută a se realiza la 1 iulie 2021. În fapt actualul Guvern propune nici mai mult, nici mai puțin decât reducerea alocațiilor cu 114 lei pentru copiii sub 2 ani și respectiv cei cu handicap și cu 57 de lei pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani. Se propune ca suma aferentă creșterii alocațiilor ce trebuia acordata în iulie a.c, să fie acordată în ianuarie 2022, iar sumele aferente creșterilor din ianuarie 2022 și iulie 2022 să nu mai fie acordate niciodată” – se explică în comunicat.
Sindicaliștii subliniază faptul că prin politicile promovate, Guvernul “nu face decât să accentueze irosirea unor generaţii”. “Pentru 2,2 miliarde de lei/an, adică aproximativ 400 milioane de euro, mai puţin decât îşi asumă Guvernul Romaniei să aloce prin PNRR pentru 12 km de linie de metrou pentru Bucureşti şi Cluj (cele mai bogate oraşe din România dar cu mare importanţă politică) şi mult mai puţin faţă de cât România îşi propune să investească prin PNRR în cloud guvernamental. Digitalizare şi cloud guvernamental nu au sens pentru o populaţie sărăcită şi fără educaţie”, mai menţionează sindicaliștii BNS.

Aceștia cer Guvernului să revină asupra deciziei și să arate o mai mare disponibilitate pentru consultarea partenerilor sociali și pentru identificarea unui pachet de măsuri pentru combaterea sărăciei în rândul copiilor și reducerea abandonului școlar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare