Știri

Alin Moldoveanu, candidatul PNDC la Primăria Câmpina

„Vreau să demonstrez că pot face ceva pentru toată Câmpina, împreună cu echipa cu care am demonstrat deja că putem fi oricând alături de oameni, când aceştia ne-o cer”, a declarat Alin Ioan Moldoveanu, în deschiderea acţiunii care a însemnat lansarea oficială a candidaturii sale la funcţia de primar al municipiului Câmpina. „Am încredere în această echipă puternică şi cu oameni corecţi, cărora le mulţumesc pentru tot sprijinul acordat”, a mai adăugat Alin Moldoveanu.

„Oameni curaţi” pentru un nou Consiliu Local
Practic, a devenit oficial ceea ce se ştia deja de ceva vreme, Alin Moldoveanu fiind favoritul acestei formaţiuni politice pentru funcţia de primar. După ce s-a anunţat candidatura şefului local al PNDC pentru funcţia de primar, s-au prezentat candidaţii pentru Consiliul Local, lista conţinând numele principalilor reprezentanţi ai noului PNDC. În privinţa ordinii pe această listă, lucrurile nu au fost încă stabilite pe deplin. „Singura certitudine este că prima poziţie va fi ocupată de liderul nostru naţional, Florin Anghel”, a spus Alin Moldoveanu. Şi ar mai fi o informaţie, actualul consilier local Costel Ştefanovici nu se mai regăseşte pe lista candidaţilor, la cererea sa. Despre echipa de consilieri, Alin Moldoveanu a adăugat: „90% suntem oameni care nu am mai făcut politică, suntem oameni curaţi şi chiar ne-am scos toţi cazierele pentru a se vedea că nu avem nici un fel de probleme”.
Inclusiv la lansarea sa oficială, Alin Moldoveanu şi-a continuat dialogul la distanţă cu ceilalţi principali contracandidaţi: „Nu mă interesează contracandidaţii decât în măsura în care îşi permit să mintă pe toată lumea. Şi mă refer la liderii PD-L şi PSD, care se tot schimbă între ei, ultimul exemplu elocvent fiind rocada Tiseanu – Tudor la vârful Primăriei. Păcat, în aceste partide sunt şi oameni de valoare, oameni cinstiţi, dar care sunt minţiţi şi manipulaţi. Sunt convins că aceşti lideri vor continua atacurile la persoană, pe care le-au început la adresa mea, culmea fiind că tot ei se vaită că ar fi atacaţi. Noi nu facem decât să arătăm problemele. Dacă asta-i deranjează…”

Tiseanu îl ameninţă pe Moldoveanu că-l… amendează!

De peste doi ani şi jumătate, echipa condusă de Alin Moldoveanu a răspuns solicitărilor unor oameni şi i-a sponsorizat cu diverse materiale de construcţie sau pentru amenajarea drumurilor, oamenii ocupându-se apoi de lucrarea propriu-zisă. În acelaşi timp, echipa lui Alin Moldoveanu a investit în modernizarea unor laboratoare din mai multe unităţi de învăţământ câmpinene. Deşi această situaţie este destul de veche, primarul Horia Tiseanu i-a trimis lui Alin Moldoveanu o scrisoare, care se încheie cu ameninţarea că „dacă veţi continua să desfăşuraţi acest gen de activităţi cu încălcarea prevederilor legale veţi fi sancţionat contravenţional cu amendă cuprinsă între 5 şi 10 milioane lei vechi”.„Bucuros” de corespondenţa cu Tiseanu, Alin Moldoveanu a spus: „Să nu spun că este o ameninţare, ci o obstrucţionare şi, implicit, o recunoaştere a activităţilor noastre. Nici una dintre activităţile cetăţeneşti pe care noi le-am desfăşurat – modernizarea unor laboratoare sau sponsorizarea cu materiale pentru unele străzi – nu am făcut-o în numele partidului pe care-l reprezentăm. Au fost simple acţiuni civice, prin care am degrevat bugetul local de o cheltuială şi administraţia locală de o sarcină. Noi am acţionat numai la solicitarea oamenilor, unii având cereri depuse la Primărie de ani de zile pentru rezolvarea acestor situaţii. Nicăieri nu am împărţit pliante, nu am purtat însemne ale partidului, nu am făcut campanie electorală, nu am vorbit despre vot. Nu putem sta deoparte şi să întoarcem spatele acestor oameni, indiferent de ameninţări… De altfel, am să pun deoparte ceva mărunţiş pentru situaţia în care voi fi amendat!”

Costel Ştefanovici explică şi… încurajează
Surprinzătoare pentru unii, mai deloc pentru ceilalţi, dorinţa lui Costel Ştefanovici de a nu mai candida pentru un nou mandat de consilier local a fost explicată chiar de cel în cauză: „Este o zi cu semnificaţii mari pentru mine. Lansăm ofensiva pentru a ajunge acolo unde merităm după atâţia ani de muncă. Voi rămâne în echipă, dar nu vreau să mai candidez pentru că nu vreau să ţin de un scaun, iar domeniul în care-mi desfăşor activitatea nu-mi permite să acord timpul pe care ar trebui pentru activităţile Consiliului Local. Aveţi de dus o luptă cu o mafie care crede că li se cuvine totul în această administraţie locală şi numai unii păstoresc toate relaţiile. Trebuie asigurat accesul necondiţionat al cetăţeanului la actul administrativ şi ar trebui să dea multora de gândit că acum doi-trei ani nici un alt candidat la Primărie nu se gândea la problemele oamenilor. Această echipă este mai bună decât ceea ce există acum în Consiliul Local. Nu vă are nimeni cu nimic la mână, iar asta este foarte important. Fiţi curajoşi, incisivi, să aveţi vizibilitate şi să nu vă fie ruşine să vă lăudaţi cu ceea ce aţi făcut în folosul oamenilor”.

Ţinta PNDC – Primăria şi majoritatea în Consiliul Local
PNDC Câmpina şi-a fixat şi ţintele pentru alegerile locale. La Câmpina, echipa lui Alin Moldoveanu vrea să câştige Primăria şi majoritatea în Consiliul Local. „Fac un apel – a spus Moldoveanu – ca lumea să vină la vot şi să-i sancţioneze pe cei care încearcă să-i mintă şi să-i păcălească montând câteva borduri – de o calitate îndoielnică – şi peticind pe ici pe colo asfaltul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare