Știri

Alegerile prezidenţiale s-au încheiat, comentariile continuă…

Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, din 6 decembrie, poate intra în istoria României… Nu pentru verdictul alegătorilor, ci din cauza numeroaselor acuzaţii de fraudă. Acuzaţii care, dacă vor fi confirmate oficial şi demonstrate, ar putea determina Curtea Constituţională să ia în discuţie inclusiv repetarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale! O măsură fără precedent în istoria României. Este puţin probabil aşa ceva, dar nu este exclus.Imediat după aflarea rezultatelor finale, liderii PSD au început să iasă şi să prezinte diverse dovezi ale ceea ce ei au numit “frauda masivă” de la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. S-au ridicat multe, foarte multe semne de întrebare… Au apărut nereguli dovedite de la falsificarea unor procese verbale, la completarea greşită (voit sau nu) a codurilor numerice personale de către unele persoane care au votat în secţiile speciale, dar şi fenomene inexplicabile, cum ar fi numărul foarte mare al celor care au votat la secţia specială de la Paris, mult prea mare faţă de ceea ce s-a întâmplat în ţară la secţiile speciale. Şi nimeni nu poate danici o explicaţie…În aceste condiţii, una dintre primele măsuri pe care le-a dispus Curtea Constituţională a fost renumărarea voturilor declarate nule, aproximativ 136.000 de voturi, operaţiune care urma să se finalizeze în cursul după-amiezii de luni, după închiderea ediţiei noastre. În funcţie de rezultatul acestei renumărări şi de eventualele sale consecinţe, Curtea Constituţională ar putea lua şi alte măsuri, inclusiv ceea ce a cerut PSD – reluarea votului.Ca şi cum tot acest scandal nu ar fi fost suficient, în plină efervescenţă a liderilor PSD de a demonstra frauda, Autoritatea Electorală Permanentă a emis un comunicat în care anunţă că la alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009 au votat multiplu 13.826 de români! Acest comunicat a încins şi mai mult spiritele între cele două tabere. Indiferent de verdictul final al Curţii Constituţionale, care, cel mai probabil, va valida alegerile din 6 decembrie, va rămâne, totuşi, un mare semn de întrebare asupra corectitudinii acestor alegeri.

Plângere penală împotriva câmpineanului William Brânză, deputatul PD-L de diaspora, acuzat de implicare în fraudarea alegerilor!

Reprezentanţii PSD au cerut anularea alegerilor şi repetarea turului al doilea din motive de fraudă electorală. Au încercat să demonstreze acest lucru cu numeroase exemple şi documente din ţară. Şi au finalizat acuzele interne cu solicitarea de cercetare penală asupra reprezentantului Primăriei Sectorului 3 din Bucureşti, acolo unde s-au emis acte de identitate în condiţii cel puţin ciudate. Un capitol aparte a fost dedicat fraudei din diaspora, acolo unde liderii PSD l-au acuzat direct pe câmpineanul William Brânză, deputat PD-L de diaspora şi şef al democrat-liberalilor din străinătate. “Am decis să înaintăm plângere penală împotriva deputatului William Brânză pentru constituire de grup infracţional organizat. El este cel care a organizat această operaţiune în străinătate. Vom cere Parchetului efectuarea acestor investigaţii de urgenţă”, a declarat vicepreşedintele PSD, Dan Nica. Pe scurt, pesediştii susţin că au dovezi concludente care atestă implicarea lui William Brânză în fraudarea alegerilor în diaspora. Câmpineanul este acuzat atât că a organizat o reţea de transport care a cărat românii la vot prin mai multe ţări ale Europei, dar şi că s-a implicat în stabilirea secţiilor de votare din Spania, Italia sau Franţa după criterii care ţin exclusiv de simpatiile politice ale românilor din acele ţări. Pe de altă parte, William Brânză a răspuns ironic acuzaţiilor, afirmând că intenţia PSD este, de fapt, aceea de a-i aresta pe toţi cei peste 5,2 milioane de români care l-au votat pe Traian Băsescu, iar despre fraude, acestea nu există decât în imaginaţia social-democraţilor.

Mircea Geoană nu a câştigat în nici o secţie de votare din Câmpina

Toate cele 24 de secţii, inclusiv cea specială, la care s-a putut vota în Câmpina l-au dat câştigător pe candidatul susţinut de PD-L, Traian Băsescu. Astfel, în ciuda coaliţiei pe plan local, create în jurul PSD şi la care au aderat PNL, PIN şi PRM, Mircea Geoană nu a reuşit să câştige nici măcar într-o singură secţie de votare din Câmpina.Cel mai mare procent înregistrat de Mircea Geoană la vreuna dintre secţiile din Câmpina s-a consemnat la Secţia nr. 181, de la Şcoala Generală nr. 8, acolo unde candidatul PSD a întrunit 48,65% din voturile valabil exprimate, acest scor fiind urmat la o distanţă foarte mică de Secţia nr. 164 de la Grupul Şcolar Energetic, unde Geoană a obţinut 48,57%.În valori absolute, Mircea Geoană a câştigat cele mai multe voturi tot la Secţia nr. 181 de la Şcoala Generală nr. 8 – 503 voturi, această secţie fiind urmată de cea cu numărul 177, tot de la Şcoala Generală nr. 8, cu 453 voturi.

Cartierele Turnătoriei şi Slobozia, cele mai… portocalii

Cea mai mare prezenţă la vot pe 6 decembrie a fost consemnată la Secţia nr. 179 de la Şcoala Generală nr. 3, unde au votat 1.113 persoane. Aici, Traian Băsescu a avut cel mai mare număr de voturi dintre toate secţiile din Câmpina – 659 voturi, dar prezenţa masivă la vot a făcut ca procentul să fie la numai câteva zecimale sub 60%.Candidatul susţinut de PD-L, Traian Băsescu, a strâns cele mai multe voturi în Câmpina la secţiile din cartierele Turnătoriei şi Slobozia. Băsescu a adunat 65,80% în Secţia nr. 176 de la cantina Grupului Şcolar Construcţii de Maşini şi 61,50% la Secţia nr. 172 de la Şcoala Generală nr. 5 din cartierul Slobozia. Şi celelate secţii de votare din cartierul Turnătoriei au adus procente apropiate de pragul de 60% – 57,54% la Secţia 173de la Grupul Şcolar Construcţii de Maşini, 58,79% la Secţia nr. 175 de la Şcoala Generală nr. 6 şi 58,90% la Secţia nr. 180 de la cantina Grupului Şcolar Construcţii de Maşini. Astfel, se poate spune că Turnătoria şi Slobozia sunt cele mai… portocalii din Câmpina, la polul opus aflându-se cartierele Muscel şi Câmpiniţa.

Rezultatele alegerilor prezidenţiale, turul al doilea, în localităţile din jurul Câmpinei

În ediţia trecută v-am prezentat o parte dintre rezultatele turului al doilea al alegerilor prezidenţiale. În ediţia de faţă revenim cu rezultate din alte localităţi.

Breaza: Traian Băsescu – 53,30%; Mircea Geoană – 46,70%

Secăria: Traian Băsescu – 73,49%; Mircea Geoană – 26,51%;

Valea Doftanei: Traian Băsescu – 67,30%; Mircea Geoană – 32,70%;

Cornu: Traian Băsescu – 36,31%; Mircea Geoană – 63,69%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare