BREAKING NEWSȘtiri

Alegeri cu scandal la PNL Câmpina!

Se încinge scandalul în preajma alegerilor din PNL Câmpina, programate a avea loc astăzi, de la ora 18.00, la Casa de Cultură „Geo Bogza”. Blocat să candideze la funcția de președinte al PNL Câmpina, Marian Nistor contraatacă contestând decizia Comitetului de Organizare și Desfășurare a Alegerilor (CODA) al PNL Prahova și inclusiv candidatura subprefectului Alexandru Vane. „Am depus două contestații, una la Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL la nivel național și alta la Comisia de Organizare a Congresului Național, prin care arăt, cu documente, că respingerea candidaturii mele (pentru motivul că n-ar fi plătit cotizația de membru PNL – n.r.) nu respectă prevederile statului și este abuzivă. În plus, am contestat și candidatura d-lui Alexandru Vane pentru funcția de președinte al PNL Câmpina, pentru că nu cu mult timp în urmă acesta a participat și a votat și la alegerile organizației PNL Ploiești. Statutul nu permite să votezi în două organizații diferite ori acolo unde îți cere partidul. Cu toate astea, candidatura lui Alexandru Vane a fost validată, iar a mea a fost respinsă. Oficial, nu știu nici acum de ce! Mi s-a spus că nu am respectat statutul și regulamentul. Nu scrie nimic în plus. Nu doar că mi-au invalidat candidatura, dar mi-au respins și dreptul de a alege și de a fi ales. În aceste condiții, eu nu pot să-l votez, de exemplu, nici măcar pe Alexadru Vane! În aceeași situație este și fostul consilier local Lucian Cercel” – ne-a declarat Marian Nistor.

Cum explică Roberta Anastase, membru în CODA al PNL Prahova, alături de Dorin Tudora și Răzvan Prișcă, respingerea acestor candidaturi: „Înseamnă că nu îndeplinesc condițiile conform Statului PNL și Regulamentului de Organizare și Funcționare Noi avem o procedură foarte strictă, în sensul în care există un registru național al membrilor, gestionat de la nivel național, nu de la nivel local, iar plata cotizației o poate face doar cineva care face parte din acest registru. Eu, dacă nu aș fi în acel registru, mie nu mi se poate încasa cotizația. Este un soft gestionat de la nivel național, nu se poate emite chitanța pentru calitatea de membru. E o diferență. Sunt cotizații care vizează calitatea de membru și cotizații specifice care pot fi decise de organizația locală, prin Biroul Permanent Local. Cotizația efectiv pentru membru este un soft la nivel național”, a declarat Roberta Anastase pentru Incomod.ro

Până la soluționarea contestațiilor depuse de Marian Nistor, singurul candidat rămas în cursa pentru funcția de președinte al PNL Câmpina este subprefectul Alexandru Vane. Ce se va întâmpla peste câteva ore la adunarea generală de alegeri, din punctul de vedere al lui Marian Nistor: „Ne vom prezenta la ședință și vom încerca să intrăm și să votăm. Sunt zeci de membri din organizația câmpineană cărora le-a fost blocat dreptul la vot și oamenii indignați vor veni să ceară explicații organizatorilor acestor alegeri. Inclusiv fostul președinte, Horia Tiseanu, s-a arătat solidar cu noi și ne susține în demersul de a ne apăra drepturile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare