BREAKING NEWSȘtiri

Agendă culturală săracă în 2021 la Câmpina

Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina de azi, 28 aprilie, va include și un proiect de hotărâre ce va fi introdus pe ultima sută de metri și anume cel referitor la manifestările culturale propuse spre a fi organizate în anul 2021 de Casa Tineretului, Casa de Cultură „Geo Bogza” și Biblioteca Municipală „Dr. C.I. Istrati”. Se pare că anul acesta oferta manifestărilor culturale propuse de conducătorii celor trei instituții este mai puțin consistentă față de alți ani, pe fondul dezbaterilor privind înființarea unui centru cultural, proiect ce vizează, cel puțin la modul declarativ, restructurarea instituțiilor de cultură și reforma în cultura locală, dar și pe fondul pandemiei de coronavirus.
Cea mai săracă ofertă este cea a Casei Tineretului, care cuprinde o singură cerere de finanțare în valoare de 35.000 de lei pentru susținerea activității Ansamblului Folcloric al instituției.
În schimb, Casa de Cultură „Geo Bogza” solicită un buget de 177.000 lei, printre cele mai importante manifestări propuse numărându-se „Funcționarea Ansamblului Ghiocelul” (15.000 lei), „Festivalul de Teatru Mircea Albulescu” (55.000 lei), „Spectacol de teatru în luna mai” (10.000 lei), „Spectacol de Crăciun” (11.500 lei), „Familia Iepuraș la tine în oraș” (4.500 lei).
La rândul lor, cei de la Biblioteca Municipală solicită un buget de 15.000 lei, în agenda acestora fiind cuprinse manifestări precum: „Concurs de teatru adresat elevilor câmpineni” (5.000 lei), „Ziua Limbii Române – Maraton al Poeziei” (1.000 lei), „Ziua Bibliotecii Municipale Câmpina – 115 ani de tradiție” (1.500 lei), „Concurs de creație literară adresat elevilor câmpineni” (2.500 lei).
Proiectul ce cuprinde bugetarea manifestărilor culturale ale celor trei instituții este susținut de Comisia de cultură condusă de consilierul local Liviu Briciu, cel care a criticat în repetate rânduri atât modul de organizare al instituțiilor amintite, cât și evenimentele organizate de acestea, considerând că sunt lipsite de valoare și educație culturală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare