Știri

Administraţia locală finanţează performanţa elevilor de la Liceul Tehnologic Energetic

Echipa CADON va primi 33.000 lei pentru participarea la un concurs internaţional de informatică în SUA
Luna trecută, echipa CADON, formată din cinci elevi ai Liceului Tehnologic Energetic din Câmpina, a primit vestea calificării, după parcurgerea a patru etape dificile, la concursul internaţional de informatică ACSL All Star Contest, care se desfăşoară anul acesta în Orlando, Florida (S.U.A). Numai că până la data desfăşurării concursului, 23 mai 2015, tinerii aveau nevoie să strângă suma de 10.000 de euro, necesară pentru transport, masă şi cazare. Grea misiune, în condiţiile economice dificile din zilele noastre!
Bucuria performanţei şi entuziasmul au făcut ca echipa de elevi informaticieni, sprijinită de profesorul îndrumator, de conducerea liceului, de părinti şi cunoscuţi, să înceapă o adevărată campanie de strângere de fonduri din mediul economic privat. Au obţinut multe promisiuni şi puţine înţelegeri ferme. Aşa stând lucrurile, visul copiilor de a participa la o întrecere internaţională şi de a reprezenta şcoala românească, oraşul şi ţara în care trăiesc, pe pământ american, era pe cale să se destrame. Acesta a fost momentul în care a intervenit administraţia publică locală prin iniţiativa preşedintelui Comisiei de Cultură-Învăţământ din Consiliului Local, Florin Frăţilă, care a căutat şi a găsit o soluţie, cu sprijinul executivului Primăriei, pentru finanţarea echipei CADON din fonduri publice. Astfel, joi 30 aprilie, Consiliul Local a votat în unanimitate proiectul de hotărâre prin intermediul căruia elevii performeri vor primi 33.000 de lei. 
După şedinta “parlamentului local”, Florin Frăţilă a declarat: “Am aflat cu bucurie de performanţa copiilor de la Liceul Tehnologic Energetic. Fără să stau pe gânduri m-am documentat asupra celor întâmplate şi am aflat că ACSL All Star Contest din Orlando, Florida este un concurs internaţional cu 40 de ani de tradiţie si că participarea elevilor informaticieni câmpineni este absolut meritorie. Înţelegând că au nevoie de un important sprijin financiar, am deschis dialogul cu autorităţile locale şi conducerea liceului, în urma căruia am hotărât, împreună, că trebuie să punem umărul pentru a transforma în realitate visul acestor copii talentaţi. Asta este menirea noastră în administraţie, în politică şi nu alta! Iniţial, de comun acord cu cei implicaţi, am stabilit să finanţăm proiectul cu 5.000 de euro, însă, în plen, Consiliul Local a hotărât majorarea sumei cu încă 8.000 de lei. Foarte frumos! Le mulţumesc colegilor consilieri şi executivului Primăriei pentru susţinerea necondiţionată! Mai trebuie menţionat şi faptul că, de ani de zile, administraţia locală este printre puţinele din ţară care acordă, la propunerea instituţiilor de învăţământ, multe recompense elevilor merituoşi, cum ar fi: burse anuale de performanţă şcolară, premii pentru rezultate olimpice şi sportive. Asş că nu suntem la prima decizie de acest fel. Îi felicit pe cei cinci fantastici, Alexandru Victor, Năstase Gabriel, Cărăuş Denis, Dumitrică Rares, Oancea Cătălin şi le doresc mult succes în continuare“.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare