Știri

1.111 persoane au fost depistate pozitiv cu COVID-19 în ultimele 24 de ore dintre care 43 în Prahova

În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.111 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 
Până astăzi, 15 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 105.298 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și 4.236 de persoane au decedat. În intervalul 14-15 septembrie au fost înregistrate 51 de decese (28 bărbați și 23 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi,Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu,Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ,Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea,Vaslui și Municipiul București. 49 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar pentru celelalte 2 persoane decedate nu au fost raportate comorbidităţi. 
În ultimele 24 de ore, în județul Prahova au fost depistate 43 noi cazuri de infectare, numărul total de infectări de la începutul pandemiei fiind de 5017, potrivit DSP Prahova. Numărul total al deceselor asociate COVID-19 în județul nostru a ajuns la 171. 
În continuarea informării privind situația de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir“ Breaza, acolo unde cinci elevi (patru de la clase de a IX-a și unul de la o clasă a XII-a) au fost confirmați cu noul coronavirus, fapt care a generat trecerea de la scenariul 1 la scenariul 3 privind organizarea activității didactice, precizăm că alți doi elevi (de la clase de a XI-a) au fost, de asemenea, testați pozitiv cu SARS-CoV-2. Aceștia vor fi evaluați de un medic pediatru de la Spitalul Municipal Câmpina, iar în funcție de starea de sănătate vor fi izolați în spital sau în internatul Colegiului Militar, separat de ceilalți colegi. În cazul primilor cinci tineri confirmați, reprezentanții instituției de învățământ au transmis că patru dintre ei se află în izolatorul unității și unul se află în izolare la domiciliu. În autoizolare se mai află și ați trei elevi (din clasele a IX-a și a X-a). 
Mai sunt așteptate și alte rezultate. La nivelul Colegiului au fost pregătite și instalate echipamentele și platformele educaționale pentru învățământul online. Acesta se va desfășura pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14.09.2020, la propunerea consiliului de conducere a colegiului, avizată de Inspectorarul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova și aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova. Elevii confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2, precum și cei aflați în carantină, au acces la cursuri în format online. În instituție se efectuează, zilnic, curățenia și aerisirea claselor/sălilor; dezinfecția curentă și terminală a spațiilor din colegiu, respectiv clase, săli, holuri, toalete. 
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în județ, este de 359, dintre care 234 de paturi sunt ocupate. La ATI, au fost raportate ca fiind libere două locuri destinate bolnavilor cu SARS-CoV-2. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare