Știri

100 lei – taxă pentru mirii care vor să se fotografieze la Castelul „Hasdeu”

Consiliul Local a aprobat introducerea unei noi taxe – cea de fotografiere cu ocazii festive în parcul Muzeului Memorial „B.P. Hasdeu”. De fapt, se legiferează o practică bine cunoscută în rândul câmpinenilor. Până acum, tinerii căsătoriţi care doreau să se fotografieze în parcul castelului erau invitaţi să cumpere cărţi de la muzeu. Aşa se întâmplă şi la Muzeul „Grigorescu”, dar interesul mirilor şi nuntaşilor pentru acest muzeu este mult mai redus în comparaţie cu Castelul Hasdeu.
Au fost şi consilieri care nu au ezitat să taxeze ironic nu doar fotografierea ci şi pe… fosta colegă, directorul Muzeului „B.P.Hasdeu”, Jenica Tabacu. Alţii au trecut direct la atac. “Nu cred că e o problemă cu această taxă, pentru că tinerii căsătoriţi oricum erau puşi să cumpere cărţi de la muzeu pentru a fi lăsaţi să se fotografieze. Deci oricum plăteau, dar plăteau pentru cărţi”, a spus Gena Preda, care a fost completată de Florin Marcu: „Cu această taxă, doamna Jenica Tabacu se cam acuză singură. Până acum, tinerii căsătoriţi care se duceau să facă poze la muzeu erau nevoiţi să cumpere cărţi. Cărţile cui? Ale Jenicăi Tabacu, ale altcuiva… Ale cui şi pentru ce?”
Preşedintele de şedinţă, Elvis Arghir, a dat-o pe glume: „Eu propun ca doamna Tabacu să primească şi acceptul de a oficia căsătorii acolo…” „Ca preoteasă!”, a completat prompt şi râzând Viorel Bondoc. 
Dar au fost şi consilieri care chiar au avut ceva de spus. Este cazul lui Gheorghe Tudor, acesta readucând în discuţie un proiect mai vechi al administraţiei locale: „Mă aşteptam din partea Comisiei de Cultură  a Consiliului Local să vină cu altă propunere decât această taxă. De exemplu, o casă a căsătoriilor, să aibă şi tinerii un loc unde să-şi unească destinele. Şi să nu mai sară şampanie pe pereţii din holul Primăriei! Avem un proiect de mai mulţi ani, dar nu suntem în stare să-l demarăm”. În cele din urmă, proiectul privind noua taxă a fost votat aproape în unanimitate, Gheorghe Tudor fiind singurul care s-a abţinut de la vot. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare