BREAKING NEWSȘtiri

10-16 mai. Săptămâna Națională a Voluntariatului, sărbătorită și la Câmpina

Săptămâna Națională a Voluntariatului este un eveniment inițiat și coordonat de către Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat începând cu anul 2002 și implementat în colaborare cu sute de parteneri locali – ONG-uri și instituții care implică voluntari și centre de voluntariat. Săptămâna Națională a Voluntariatului este cea mai amplă manifestare anuală dedicată sărbătoririi și promovării voluntariatului, prin care se urmărește mobilizarea cât mai multor persoane și ONG-uri pentru participarea activă la diverse activități derulate în beneficiul societății.
Anul acesta, la ediția cu numărul 20, Fundația Zamolxes din Câmpina a hotărât să se alăture acestui demers şi să promoveze voluntariatul, ȋn toate formele lui, prin tinerii care activează în cadrul acesteia.
Astfel, ȋn săptămâna 10-16 mai, voluntarii Fundației și-au propus realizarea a diferite ateliere de lucru (origami, realizarea de figurine cu ajutorul baloanelor modelabile, realizarea de tricouri personalizate folosind şabloane realizate de voluntari, pictură pe faţă), precum și o întâlnire dezbatere pe o temă de interes pentru comunitate: „Cum să facem oraşul atractiv pentru revenirea tinerilor după studiile universitare?“. O altă activitate pe care o vor bifa cei de la Zamolxes va fi participarea la a doua etapă a proiectului „Câmpina curată“, o altă acțiune a societății civile bazată pe voluntariat, care se va desfășura sâmbătă, 15 mai.
La acțiunile realizate de voluntarii fundației sunt invitați elevi din ciclurile primar şi gimnazial de la Şcoala Gimnazială „Ion Câmpineanu”, Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” şi Şcoala Centrală Câmpina, care se vor implica la rândul lor în toate activitățile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare