BREAKING NEWSReportaje

Clubul Sportiv Câmpina la raport: 200 de copii se antrenează pentru performanță

Evoluția CS Câmpina în cinci ani de activitate

Clubul Sportiv Câmpina a împlinit 5 ani de activitate. Mai buni, mai grei, cu planuri ambițioase, dezvoltări pe mai multe direcții și, bineînțeles, cu provocări. Sunt 5 ani în care clubul a evoluat, deschizând, pe rând, patru secții sportive: fotbal, natație, baschet și handbal. Cum a fost toată această experiență pentru micuții sportivi, antrenori și părinți, deopotrivă aflați din reportajul video de mai jos.

Clubul Sportiv Câmpina este susținut financiar de Primăria Câmpina și Consiliul Local, având în administrare o bază sportivă complexă ce cuprinde terenul sintetic de fotbal, terenul multifuncțional și bazinul de înot didactic.
CSC numără 200 de copii ambițioși și talentați care se antrenează conștiincioși, chiar și zilnic, pentru a face performanță pentru Câmpina. Ei beneficiază de echipamente și antrenamente gratuite, dar și de îndrumarea atentă a celor 7 antrenori ai clubului.
„Subvenția de la bugetul local aprobată pentru anul 2021 este de 900.000 lei din care 400.000 pentru activitatea sportivă, iar 500.000 pentru întreținere și funcționarea bazelor sportive (bazin de înot și terenuri). La aceasta se adaugă și estimarea de 200.000 a veniturilor din încasări. Performanța este unul din obiectivele clubului, pe lângă sportul de masă, care este, de fapt, baza de selecție pentru sportul de performanță. Deja încep să apară rezultatele la nivel de copii. Performanță înseamnă selecție, muncă, dar și finanțare. CSC este un club tânăr, copiii care se antrenează nu au nici măcar un ciclu de pregătire. Personal, vă transmit că vom puncta la capitolul performanță în scurt timp!“ – explică Adrian Stoican, președintele CS Câmpina.

Fotbalul, sportul rege și la CS Câmpina

Fotbalul se dovedește a fi sportul rege și la CS Câmpina! Aproape jumătate din copiii clubului l-au ales și sunt dornici să-și demonstreze abilitățile pe teren. Primul antrenor angajat al clubului a fost Roberto Opatchi cu care Adrian Stoican a mers în școli pentru a face selecții. În prezent sunt 80 de copii care vin aproape zilnic la terenul de fotbal pentru a învăța secretele jocului de la cei trei antrenori: Roberto Opațchi, Claudiu Dumitrescu și Alexandru Mugurel Dedu.


Micuții înotători se pregătesc pentru campionate

Cea de-a doua secție deschisă în cadrul clubului, aproape imediat după fotbal, a fost cea de natație. În prezent sunt înscriși 20 de copii care se antrenează chiar și de 6 ori pe săptămână. Adrian Stoican și colega sa, Raluca Duță, se ocupă de antrenamentele grupelor de performanță de la secția de natație.


Juniori și junioare la secția de baschet

Un an mai târziu, în toamna anului 2017, a venit rândul celei de-a treia secții sportive a clubului să-și ia locul la start: baschetul. Acum, aici activează 40 de copii talentați: o grupă de fete antrenată de Liviu Dochia, om cu ștate vechi în acest sport, și o grupă de băieți antrenată de Cristina Potgieter, fostă jucătoare și campioană cu renume internațional care a câștigat medalii pentru Câmpina. La aproape 4 ani de la înființare, secția s-a afiliat la Federația Română de Baschet, iar de acum vor avea dreptul să participe în competiții oficiale.


Handbaliste de Câmpina

Ultima secție deschisă în cadrul CSC, în 2018, a fost cea de handbal, de care se ocupă prof. Daniel Vasile. Și aici cererea este foarte mare, motiv pentru care recent a mai fost angajat un antrenor.

R.A.I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare