BREAKING NEWSInterviuri

USR Câmpina, între politică, promisiuni și realizări la sfârșit de mandat

Finalul de mandat politico-administrativ 2020 – 2024 găsește organizația Câmpina a Uniunii Salvați România (USR) într-o profundă perioadă de reconstrucție după ani de zile în care frământările interne, fie că a fost vorba de cele la nivel național, județean ori local, au erodat imaginea formațiunii politice, care scade văzând cu ochii în preferințele electoratului exprimate în sondajele de opinie.
Invitați la emisiunea FAȚA ȘI REVERSUL, realizată de Florin Frățilă la Dada TV Ploiești, Valentin Crețu (consilier local și președinte al USR Câmpina) și Iulian Oprescu (membru în biroul local al aceleiași formațiuni politice), au abordat mai multe subiecte ce privesc mediul politic și administrativ local. Printre acestea s-au numărat: măsura în care municipiul Câmpina ar putea pierde fonduri europene, detalii despre una din cele mai semnificative cheltuieli din bugetul public al localității în 2024, motivele din spatele voturilor divergente ale consilierilor USR în legislativul local, continuarea susținerii proiectului de construire a unui pasaj subteran în centrul civic și, nu în ultimul rând, evaluarea promisiunilor electorale făcute de USR în campania electorală din 2020.

Declarații pe scurt

Valentin Crețu:

  • Problema noastră, ca partid, la Câmpina, este că nu am avut o viziune de conducere. Organizația a început să piardă membri și susținători după alegerile din 2020, astfel încât am rămas fără 50% dintre aceștia.
  • Eu am punctat că activitatea biroului de partid a lăsat de dorit, inclusiv a d-lui fost președinte Liviu Dumitrache.
  • Suntem conștienți că sondajele nu arată bine în ceea ce ne privește și de aceea avem o strategie de extindere. Vrem să atragem cât mai mulți simpatizanți lângă noi.
  • USR Câmpina are 29 de membri. Da, este adevărat că doar 15 dintre ei au participat la alegerile interne.
  • În ceea ce privește digitalizarea Primăriei, tot traseul hârtiilor este cel care domină. Există o rezistență destul de mare din partea celor implicați. N-a fost suficientă voință din partea executivului Primăriei, fie că vorbim de cel care a fost  ori de cel actual. Scopul proiectului nu a fost atins, chiar dacă s-au cheltuit milioane de lei.
  • Transportul public a rămas același. Sincer, suntem încă departe de a implementa un sistem serios, ecologic, bazat pe autobuze.
  • Nu sunt bucuros că n-am putut să implementez proiectele despre care vorbeam în 2020.

Iulian Oprescu:

  • Divergențele din USR au dăunat, cu siguranță, imaginii partidului la nivel local. Faptul că unii consilieri locali au votat pro și alții contra ne-a dezavantajat în fața opiniei publice.
  • Noi am propus în campania din 2020 resistematizarea zonei centrale a orașului. Poate nu ne gândeam la un pasaj, dar iată că se discută acest proiect. Am avut în platforma nostră politică reabilitarea și modernizarea Spitalului Municipal și reabilitarea Casei de Cultură Geo Bogza, lucruri care s-au făcut.

Urmăriți în continuare înregistrarea video a emisiunii.

Un comentariu

  1. USR – Uniunea Salvati Raufacatorii, varianta Campina 🙂 cred ca nici la ploiesti nu sunt atat de penibili oamenii astia, nu-mi vine sa cred dar sunt mai nepregatiti si mai aserviti si ca PSD-istii aia pe stilul dinozaur. PS: Cretu la lucreaza la firma lui Anghel? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare