BREAKING NEWSInterviuri

Scena politică s-a stabilizat: avem viceprimar și o majoritate consistentă în Consiliul Local Câmpina

Adrian Pițigoi, liderul PMP Câmpina: "Alianța majoritară s-a constituit mai greu, având în vedere că pentru o construcție solidă este nevoie de armonizare"

Creditat în mediile politice drept artizanul noii majorități create în Consiliul Local Câmpina (USR-PLUS, PMP, PNL și Cezar Grama de la Partidul Verde), Ioan Adrian Pițigoi, lider al PMP Câmpina și secretar general adjunct al partidului la nivel național, susține că scena politică locală s-a stabilizat odată cu alegerea viceprimarului Liviu Dumitrache și constituirea unei coaliții politice durabile cu o majoritate consistentă.
Prezent în studioul Oglinda de Azi, la emisiunea moderată de Florin Frățilă, Adrian Pițigoi a explicat, printre altele, modul de abordare politico-administrativ al noii majorități în raport cu răspunderea de a conduce ostilitățile în legislativul local câmpinean, dar și în raport cu primarul independent Alin Moldoveanu.
Citiți mai jos câteva dintre cele mai interesante declarații ale liderului politic pe teme de actualitate cum ar fi proiectul prin care primarul Alin Moldoveanu cere desființarea Serviciului Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale, bugetul public pentru anul 2021, înființarea Centrului Cultural ori proiectul realizării unei parcări terane în spatele Pieței Centrale, stopat de actuala administrație. Adrian Pițigoi n-a ratat ocazia să-și arate supărarea pe secretarul general al Primăriei, Elena Moldoveanu care, potrivit acestuia, vine nepregătită în ședințele Consiliului Local.

  • „În prezent mă ocup de politică și administrație, sunt președintele PMP Câmpina și secretar general adjunct al partidului la nivel național, politic vorbind, iar în administrație sunt consilier la cabinetul domnului președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu”.
  • „Scena politică locală s-a stabilizat: avem un viceprimar, o majoritate consistentă care l-a susținut, am intrat în normalitate”.
  • „Aș vrea ca această majoritate să fie evocată în funcție de numărul consilierilor locali aleși ai fiecărui partid și anume USR-PLUS, PMP, PNL și Cezar Grama, pentru că așa este normal”.
  • „Alianța majoritară s-a constituit mai greu, având în vedere că pentru o construcție solidă este nevoie de armonizare”.
  • „Contează mai puțin cine a fost a unsprezecea persoană care a sprijinit la vot alegerea viceprimarului, pentru că, în fond, această persoană despre care d-voastră spuneți că ar fi fost de la PSD – eu nu am această informație – a votat în interesul câmpinenilor și este de apreciat”.
  • „Noua majoritate din Consiliul Local va sprijini proiectele primarului ca și până acum. Deocamdată nu s-a pus nimeni contra! Cu toate astea, în primul rând, va susține continuarea priectelor începute în mandatul precedent, pentru că în acest moment, de exemplu, tot ce se întâmplă prin oraș, de la asfaltarea Căii Doftanei și până la reabilitarea Muzeului Hasdeu, sunt proiecte începute în mandatul trecut și ne dorim finalizarea lor”.
  • „Austeritatea invocată de primar este o chestiune de percepție. Întotdeauna Câmpina a avut nevoie de buget suplimentar. Trăim o perioadă complicată, de contracție economică și este normal ca banii să fie mai puțini”.
  • „Am citit interviul acordat publicației d-voastră de fostul director economic, Alice Tudorache, și de acolo reiese situația tehnică și financiară exact așa cum este, nu cu speculații”.
  • „La Piață sunt multe probleme, managementul nu este suficient. Este nevoie de un comitet director și de o conducere colectivă. Piața este a Consiliului Local și nu sunt de acord să țină de primar sau de aparatul său. Noi asta vom vota în Consiliul Local!”
  • „De principiu, suntem pentru constituirea Centrului Cultural, dar îl așteptăm pe domnul Briciu cu un plan concret, pentru că până acum n-am văzut nimic. Mai ales, vrem să vedem fundamentarea legală”.

Urmăriți în continuare înregistrarea integrală a emisiunii.

Vă invităm să vă abonați la canalul nostru de YouTube, pentru a urmări cele mai noi interviuri și reportaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare