BREAKING NEWSInterviuri

Război sau pace în PMP? Cristian Diaconescu, președintele partidului, răspunde tranșant

Cristian Diaconescu, liderul Partidului Mișcarea Populară și fost ministru al afacerilor externe și al justiției în România, a clarificat în emisiunea FAȚA ȘI REVERSUL, găzduită de Florin Frățilă la Dada TV Ploiești, aspecte cruciale referitoare la conducerea și direcția partidului. Acesta a explicat cine are autoritatea legală de a semna în numele PMP, cine va fi responsabil de aprobarea listelor de candidați pentru viitoarele alegeri, cum va evolua alianța electorală dintre USR – PMP – Forța Dreptei, în care PMP este reprezentat de echipa condusă de europarlamentarul Eugen Tomac, și nu în ultimul rând, ce strategii sunt în discuție pentru a calma tensiunile interne din cadrul partidului.

Declarații pe scurt:

 • În anul 2021, am început să primesc semnale din interiorul partidului în legătură cu faptul că ar fi absolut necesar să intru într-un proiect de negociere cu PNL, pentru a se realiza o fuziune între cele două partide. Cu alte cuvinte, PMP să dispară! Le-am spus respectivilor colegi că sunt conducerea mea PMP nu se desființează.
 • În prezent, această grupare dorește să ducă partidul spre USR. Practic, de doi ani și jumătate, avem de ales între a rămâne un partid de sine stătător ori să se meargă pe o fuziune cu USR. Noi nu dorim să dispară acest partid.
 • Dl Tomac a spus la televizor că a încercat să mă înlăture pentru a face fuziune cu PNL, după care PNL n-a mai vrut această fuziune. De fapt, ei încearcă, nu mă feresc de acest cuvânt, să vândă aleșii locali. Eu mă aștept ca aleșii locali ai partidului, oameni serioși, să înțeleagă modul în care își pot respecta cetățenii într-un partid cu identitate.
 • Alianța USR – PMP – Forța Dreptei este imposibil de parafat în justiție, pentru că nu există dreptul de semnătură.
 • Partidele mari din România își imaginează că nu au altă șansă decât să devină tot mai mari.
 • În legătură cu PMP, partidele de dreapta nu își văd interesul.
 • Eu le transmit tuturor că prostia și ura nu folosesc la nimic. Nu avem dreptul să le generăm celor ce vor să candideze o așteptare, știind că după aceea va fi infirmată administrativ.
 • Din perspectiva mea, există șansa de împăcare în partid. Trebuie găsită o soluție astfel încât oamenii să se simtă solidari.

VIDEO. Urmăriți în continuare o ediție specială a emisiunii FAȚA ȘI REVERSUL, a cărei temă generală, „România în contextul anului electoral 2024”, a atins multe subiecte de interes cum ar fi: negocierile politice între PNL și PSD în privința comasării alegerilor și a candidatului pentru funcția de președinte al României, lovitura de imagine primită de PNL după suspendarea din funcție în urma suspiciunilor de corupție la adresa președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu ori implicațiile internaționale după dispariția disidentului rus Aleksei Navalnîi.

 

Un comentariu

 1. Excelentă emisiune, Cristian Diaconescu un candidat de temut în alegerile pentru Președenția României în acest an……!
  Felicitări realizatorului și moderatorului !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare