BREAKING NEWSInterviuri

În 2020, Primăria Câmpina a plătit 6 milioane de euro pentru salarii și indemnizații!

Prezent în studioul Oglinda de Azi, la emisiunea moderată de jurnalistul Florin Frățilă, primarul independent al municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a vorbit despre planurile de reorganizare a administrației locale, despre suma imensă plătită din bugetul public pentru cei 825 de angajați aflați pe statul de plată al Primăriei (peste 6 milioane de euro în anul 2020), despre câți bani a cheltuit anul trecut administrația locală pentru combaterea pandemiei de Covid-19 și nu în ultimul rând despre consultarea publică pe tema desființării Serviciului de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale.

Citiți în continuare câteva dintre cele mai interesante declarații făcute de edilul municipiului Câmpina în cadrul interviului pe care vă invităm să-l urmăriți mai jos integral.

  • Am închis anul bugetar 2020 fără datorii, dar a trebuit să fac anumite diminuări de cheltuieli, cum ar fi faptul că am renunțat la voucherele de vacanță economisind astfel o sumă importantă. Am oprit inclusiv anumite cheltuieli pentru reparații, pentru că nu știam exact cum vom putea închide anul financiar, având în vedere că a trebuit să suplimentăm obligatoriu, cu 9 miliarde de lei vechi, bugetul indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap.
  • Noiembrie și decembrie au fost două luni de foc, în care nu am avut timp să preiau alte lucruri importante din administrația locală, pentru că a trebuit să găsesc soluții de echilibrare a bugetului.
  • Interesant este faptul că în bugetul local al anilor trecuți, inclusiv în anul 2020, au fost trecute fel de fel de lucrări cu sume mari care n-aveau cum să fie făcute niciodată; au fost estimate încasări nerealiste la buget, sume foarte mari care apăreau doar pe hârtie, dezechilibrând astfel indicatorii bugetari.
  • Pentru combaterea pandemiei de Covid-19 s-au cheltuit anul trecut, din buget, aproximativ 20 de miliarde de lei vechi, sume alocate școlilor, spitalelor, Primăriei și instituțiilor din subordinea acesteia.

  • Cheltuielile cu salariile și indemnizațiile în anul 2020 reprezintă aproximativ 40% din bugetul total de 15 milioane de euro. Aici includem angajații Primăriei, asistenții personali, indemnizațiile de handicap și angajații instituțiilor din subordinea Primăriei.  În momentul de față, personalul aprobat în anul 2020 este de 825 de posturi.  UAT-ul are 764 de posturi din care în Primărie, efectiv, cu Poliție Locală cu tot, 290 de posturi; mai avem 123 de asistenți personali și 351 de persoane cu handicap aflate în plată.
  • Vom face reorganizare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare