BREAKING NEWSInterviuri

Despre război, învățământul românesc, prezent și viitor cu prof. dr. Nicolae Geantă

Emisiunea FAȚA ȘI REVERSUL, realizată de Florin Frățilă la DADA TV, l-a avut ca invitat pe profesorul câmpinean Nicolae Geantă. Acesta a analizat realist criza geopolitică generată de Federația Rusă în Ucraina și la nivel mondial, războiul fratricid între cele două state foste membre ale URSS, dar și starea învățământului românesc la aproape 33 de ani de la căderea comunismului în România.
Absolvent al Facultății de Geografie a Universității București, prof. dr. Nicolae Geantă are studii de masterat și doctorat în acest domeniu, dar și studii de masterat în Teologie Publică. Coordonator al Revistei Genesis din Chicago, SUA, membru în Consiliul Director al Societății de Geografie din Româna – filiala Prahova, profesor de geografie la Centrul de Excelență Ploiești, Nicolae Geantă este în prezent profesor titular la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” din Câmpina, unde predă geografie și geopolitică, precum și lider de sindicat la aceeași unitate de învățământ.

Câteva declarații:

  • ”Putin, în momentul în care a atacat Ucraina, s-a sinucis politic. Nimic nu justifică acest măcel și pierderea de vieți omenești. Cu toate astea, să ne uităm cu atenție că Ucraina este privită ca o zonă tampon între NATO și Federația Rusă și să nu uităm că, totuși, Ucraina n-a respectat anumite tratate în ceea ce privește dezarmarea după destrămarea URSS. Putin cu asta își justifică intervenția militară”.
  • ”Rușii vor să aibă tot sudul Ucrainei, acces deschis la Marea Neagră și vor să controleze Niprul și gurile Dunării”
  • ”Învățământul românesc este un iarmaroc educațional. (…) Sute de mii de profesori și elevi suferă la cheremul unor reforme educaționale interminabile”.
  • ”M-a deranjat foarte tare domnul ministru al Educației, Cîmpeanu, care a venit să le vorbească la o conferință profesorilor în Ploiești și s-a purtat sub orice critică, cu un tupeu arogant, așa cum Putin îl are în fața ofițerilor săi. Nu se poate așa ceva! Nu suntem chiar cârpe în fața lor!”
  • ”România lui Iohannis nu este educată!”
  • ”Avem elevi care nu rezistă mai mult de câteva minute să le predai ceva, pentru că se plictisesc”
  • ”Analfabetismul funcțional se traduce în România, de exemplu, prin faptul că un elev de liceu poate să citească, dar el nu înțelege ceea ce a citit. Am văzut elevi de clasa a XII-a care nu știu tabla înmulțirii. Este înspăimântător!”
  • ”Eu n-as fi închis școlile, atâta vreme cât, în același timp, mall-urile au fost deschise!”
  • ”Sunt un profesor nepopular în rândul elevilor care nu au nicio treabă cu școala și cu bunele maniere. În rest, copiii mă iubesc și eu îi iubesc pe ei”.

Urmăriți în continuare înregistrarea video a emisiunii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare