BREAKING NEWSInterviuri

VIDEO ♦ Câmpina la prezent: aleșii locali Bogdan Ene și Valentin Crețu analizează provocările noului mandat

Schimbarea administrației locale din Câmpina aduce în prim-plan o serie de provocări cu care se confruntă noul primar PSD, Irina Nistor, și echipa sa, în contextul unui buget cu 4% mai mic decât cel de anul trecut, estimat la circa 45 de milioane de euro, și a nevoii de investiții eficiente.
Despre cum decurge acest început de mandat am aflat, mai întâi, chiar de la primarul în funcție, apoi de la reprezentanții PCC în legislativul și executivul câmpinean.
De această dată, am dorit să stăm de vorbă cu consilierii locali Bogdan Ene (PMP) și Valentin Crețu (USR), președinții organizațiilor locale ale celor două partide, invitați ai emisiunii FAȚA ȘI REVERSUL, realizată de Florin Frățilă la Dada TV Ploiești.
Cei doi aleși locali au răspuns unor teme de interes public precum bugetul pe 2025, marcat de austeritate, proiectele de infrastructură întârziate și situația complicată a rețelelor de utilități gestionate de HidroPrahova, lipsa locurilor de parcare și străzile neasfaltate. De asemenea, cei doi consilieri explică poziția lor în raport cu majoritatea PSD și PCC din consiliu și cum își propun să reprezinte interesele cetățenilor dincolo de linia politică.

Declarații pe scurt

Bogdan Ene:

  • „Trebuie să acordăm timp noului executiv să se obișnuiască cu provocările. Cu siguranță sunt multe de făcut și este nevoie de multă implicare și profesionalism din partea executivului, mai ales că banii sunt destul de puțini și deja știm foarte bine că sunt antamați către proiectele europene”.
  • „Nu mi-am făcut un deziderat din a mă afla în opoziție ori alături de alianța majoritară din Consiliul Local”.
  • „Alegerea unui președinte de ședință la Consiliul Local, pentru o perioadă de trei luni, mi s-a părut o decizie forțată”.
  • „Avem sau nu timp să analizâm bugetul public în câteva zile, după ce primim varianta finală, o să vedem! Așa ni s-a spus, că o să-l primim cu cinci zile înainte de vot”.

Valentin Crețu:

  • „Au fost anumite discuții pe tema regulamentului de funcționare al Consiliului Local. Eu m-am opus să avem un președinte de ședință timp de trei luni. Mi se părea normal ca în fiecare lună să fie alt președinte, astfel încât fiecare dintre noi să avem oportunitatea de a conduce o ședință”.
  • „Avem bani prin PNDL de doi ani pentru refacerea străzii Orizontului, dar nu se poate face nimic, pentru că Hidro Prahova întârzie să schimbe rețeaua de conducte în acea zonă”.
  • „Bugetul de anul acesta al Câmpinei este cu 4% mai mic față de cel de anul trecut și a fost estimat la 228 de milioane de lei. Cea mai mare parte reprezintă cheltuieli de funcționare a administrației locale. Practic, veniturile proprii ale orașului reprezintă jumătate din această sumă, restul sunt subvenții și cote defalcate din TVA.
  • „Acum bugetul local este în consultare publică, doar o schiță propusă de executiv, din care nu înțelegi mare lucru. Aștept să primim varianta finală. Ni s-a transmis că o vom avea cu cinci zile înainte de vot. Încercăm să ne încadrăm în cele cinci zile, mai folosim și inteligența artificială, Chat GPT. Nu este o glumă, există posibilitatea să studiezi și astfel bugetul, mai ales execuția bugetară și cred că am să o fac”.
  • „Din punctul meu de vedere acel pachet de proiecte din care face parte și pasajul subteran aducea o schimbare majoră la nivelul centrului Câmpinei. Până la urmă, dacă primarul este interesat, poate să se informeze și să găsească surse de finanțare. Ar putea să preia măcar ceea ce era bun în partea de regenerare urbană. Dala urbană chiar arăta bine. Oportunitatea de a obține 5 milioane de euro fonduri europene nu trebuia ratată. Dacă nu se depune documentația pentru finanțare, cel mai probabil cei de la ADR vor solicita să le dăm banii înapoi”.

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare